Kromosoeto neemt op gepaste wijze afscheid van ATM

Minister Ginmardo Kromosoeto van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) heeft gisteren afscheid genomen van het personeel van ATM. President Desi Bouterse heeft de bewindsman namelijk gevraagd om de leiding bij het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer over te nemen. Het directoraat Milieu wordt hierbij ook overgeheveld naar RGB.
Kromosoeto gaf in zijn toespraak aan dat hij uit een rijdende trein moet, want de uitvoering van de begroting van ATM voor 2012 noch het Ontwikkelingsplan 2012-2016 van regering Bouterse/Ameerali zijn afgerond. “Ik zou graag ook de medewerkers die ik op een zijspoor heb gezet in functie willen herstellen, maar ik ga voor een nieuwe uitdaging en hoop dat de tijd zaken zal helen.”
Kromosoeto heeft bij ATM verschillende hoogtepunten genoteerd en bedankte het personeel die hieraan heeft bijgedragen. In zijn anderhalf jaar als ATM-minister heeft hij het zover kunnen krijgen dat de website van ATM tot de beste is uitgegroeid en begrotingen van ATM succesvol de screening van president Bouterse hebben gepasseerd, in tegenstelling tot van andere departementen. Hiernaast zijn er voorbereidingen getroffen voor betaald zwangerschapsverlof en het sociaalzekerheidsstelsel. Kromosoeto vraagt het personeel van ATM om de volgende minister, Michael Miskin, dezelfde ondersteuning te geven. De bewindsman heeft de Vereniging van het Surinaams Bedrijfsleven (VSB) in zijn afscheidsspeech ook opgeroepen om te participeren in het Tripartiet Overleg. Het sociaal zekerheidsstelsel staat nou hoog op agenda.
Directeur Steven Relyveld wees erop dat minister Kromosoeto altijd een open deur voor het personeel heeft gehad. Hij benadrukte de successen zoals de complimenten van president Bouterse voor een begroting van ATM en een top ATM-website. Relyveld liet een waarschuwend geluid uit naar medewerkers die obstructief zijn geweest naar de minister toe of denken te zijn naar de nieuwe minister, Michael Miskin, toe. “U bent gewaarschuwd. U zult door de mand vallen”, aldus Relyveld. De directeur eindigde door te stellen dat Kromosoeto klein van stuk is, maar grote spierballen heeft en de job bij RGB zeker zal kunnen  klaren.

error: Kopiëren mag niet!