Scheuring KTPI funest voor ministerschap Martosatiman

President Desi Bouterse bedankt minister Simon Martosatiman van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer op 3 mei 2012 niet vanwege ondermaatse prestaties, maar omdat de KTPI geen vertegenwoordiging meer in De Nationale Assemblee heeft. Bouterse heeft Martosatiman dit vrijdag in een onderhoud duidelijk gemaakt.
“Ik vind het vervelend om zo abrupt te eindigen, omdat ik reeds in een running bent en zaken gerealiseerd wilde zien”, aldus Martosatiman. De bewindsman heeft een database gebouwd met de bedoeling om Dienst Domeinen compleet te automatiseren. “Want de administratie met betrekking tot het grondbeleid is niet op niveau en ik krijg het gevoel dat de medewerkers zaken bewust en opzettelijk stagneren.” Martosatiman heeft hiernaast voorbereidingen getroffen om RGB te accommoderen in een nieuw gebouw op het terrein van de Dienst Bodemkartering. Ook de Dienst Domeinen moet in een beter gebouw, gezien het oud gebouw van Surpost, waarin de dienst is geaccommodeerd, feitelijk is afgekeurd. Het hoofdkantoor van RGB verkopen, kan 4 miljoen Euro opleveren en het nieuw getekende gebouw van RGB kost 3.8 miljoen Euro.
De afzwaaiende RGB-minister heeft betreffende grondbeleid toch ongeveer 6400 toewijzingsbeschikkingen inclusief overdrachten en bereidverklaringen getekend. Op het vlak van ruimtelijke ordening is gekozen voor een interdepartementale commissie, echter is vanuit het kabinet van de vicepresident nagelaten om de commissie te completeren met een afvaardiging van het Planbureau. Betreffende het Bosbeleid heeft Martosatiman grond uitgegeven voor het opzetten van moderne zagerijen voor de verwerking van hout en controle uitgeoefend op SBB.
Ex-minister Martosatiman zijn partij had twee parlementariërs in DNA, echter hebben die KTPI Nieuwe Stijl gevormd. Zij krijgen een ministerspost met name Sport en Jeugdzaken, terwijl de minister van KTPI het veld moet ruimen. Martosatiman weet nog niet hoe hij zijn carrière zal vervolgen. Zijn oude functie als onderdirecteur bij de SBB heeft hij niet zo graag terug. “President Bouterse heeft mij geadviseerd om me voorlopig terug te trekken en later aan te geven hoe ik ingezet wil worden. Ik zal zijn advies opvolgen”, aldus de bewindsman.

error: Kopiëren mag niet!