Gratis tanden schoonmaken en vullen bij poetsdag

In 10 klinieken van de Stichting Jeugdtandverzorging (JTV) zullen cliënten aanstaande maandag gratis behandeld worden voor het schoonmaken van hun gebit en het vullen van tanden. Public relations-medewerker Nancy Goede zegt dat 1000 personen in de gelegenheid zullen worden gesteld gratis behandeld te worden. Vanaf vandaag kunnen de coupons voor de gratis consult opgehaald worden bij JTV, zegt Goede aan Dagblad Suriname. Belangstellenden in de districten kunnen de coupons afhalen in de JTV-kliniek in hun omgeving.
Het thema van 2012 is: ‘Een goede tandenborstel’. JTV‘ ers  zullen maandag de binnenstad intrekken en informatie verstrekken rond dit thema. Het is ook de bedoeling dat jeugdtandverzorgers een enquête zullen houden om na te gaan wat burgers weten over het gebruik van de tandenborstel. Onderwerpen als ‘wat is een goede tandenborstel’ en ‘om de hoeveel tijd moet het worden vervangen’ zullen aan de respondenten voorgehouden worden. In de middaguren zal het JTV-team in verschillende kindertehuizen en internaten in stad en district gebitscontrole doen. Waar nodig zullen de kinderen na de controle worden doorverwezen voor verdere   tandheelkundige behandeling.

error: Kopiëren mag niet!