12 jaar geëist tegen verdachte moord Dalfour

“Ik ben het eens met mijn advocaat, ik heb spijt van wat ik heb gedaan, ik zal het nooit meer doen. Tot nu toe kan ik niet geloven dat ik zoiets heb gedaan. Mijn ouders hebben mij in de steek gelaten”, waren de laatste woorden van Nancy T. Het Openbaar Ministerie eiste gisteren 12 jaar cel tegen de 21-jarige Nancy. De verdachte heeft haar 16-jarige nicht, Meredith Dalfour, op 13 juli 2011 te De Boerbuiten middels messteken om het leven gebracht.
“Mijn dochter Meredith zou vandaag 17 jaar worden. Ik ben vanmorgen naar de begraafplaats geweest. Mijn dochter krijg ik nooit meer terug. Ik vind de eis van de officier redelijk. Hij heeft genoeg rekening gehouden met alle omstandigheden van Nancy. De officier heeft in plaats van 20 jaar 12 jaar gevraagd.  Nancy moet de straf uitzitten. Wat mij heel erg pijn doet, is dat Nancy straks uit de gevangenis komt, maar mijn dochter komt nooit meer terug”, zei de moeder van het slachtoffer zeer emotioneel aan Dagblad Suriname.
De openbare aanklager gaf aan dat er een ruzie gaande was tussen Nancy en Meredith. Nancy pakte een mes uit de kamer van haar vader en liep vervolgens naar Meredith en bracht haar enkele steken toe. Als gevolg van de opgelopen steekverwondingen, kwam Meredith te overlijden. Nancy geeft toe dat zij inderdaad de steken heeft toegebracht. Volgens de vervolgingsambtenaar hadden beide dames een vete en op een gegeven moment liep dit uit de hand. Volgens verklaring van de vader van het slachtoffer is Nancy geen ‘makkie’.
De raadsman van de verdachte heeft drie verzoeken gedeponeerd bij de rechter. Op grond van het psychologisch en  psychiatrisch rapport heeft de advocaat de rechter erop geattendeerd dat er in casu sprake is van een uiterste gebrekkige wil bij zijn cliënt en vraagt hij de rechter om Nancy vrij te spreken. Indien de rechter hiermee  niet  akkoord gaat, verzocht de advocaat subsidiair zijn cliënt niet toerekeningsvatbaar te verklaren. Dit laatste stond ook in de rapporten aangegeven.  Verder vroeg de advocaat speciale aandacht voor  de erg emotionele en geladen situatie binnen de familie. De advocaat beroept zich daarbij op psychische overmacht. Zowel het beroep op niet toerekeningsvatbaarheid als de  psychische overmacht zou dan moeten resulteren in het ontslaan van rechtsvervolging.
Op 16 mei zal de rechter klaarheid brengen in deze zaak. Nancy blijft nog aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!