Ford en Morgan winnen elk SRD 6250 met Telesur 10 km

De top 3 bij de mannen van de Telesur-10 km-snelloop, vlnr. Kelvin Johnson (2de), Cleveland Ford (1ste) en Lionel D’ Andrade (3de) (foto: Regillio Derby)

In totaal hebben de vier Guyanese atleten samen tenminste SRD 14.250 gewonnen in de Telesur- 10 km-snelloop. De winnaars bij de heren en dames, Cleveland Ford en Alika Morgan, hebben elk SRD 6250 getoucheerd. Deze is opgebouwd uit de hoofdprijs in het algemeen klassement van SRD 3000. Daarnaast hebben ze ook de categorie waarin ze liepen gewonnen, waarmee ze nog SRD 1250 hebben verdiend. Verder hebben beide lopers het parcoursrecord gebroken, waarvoor nog eens SRD 2000 op komt. Vorig jaar hebben Guyanezen de Telesur-loop gewonnen, dit jaar hebben ze gedomineerd.
Met een kopgroep bestaande uit de Guyanezen Cleveland Ford, Kelvin Johnson en Lional D’Andrade ging Ford als eerste over de finish in een tijd van 32.38.3 minuten. Als tweede eindigde Johnson met een tijd van 32.50.7 en D’Andrade kwam als derde binnen in een tijd van 33.03.4. Alle drie tijden waren sneller dan het parcoursrecord dat de winnaar van vorig jaar, D’Andrade, had gevestigd met 33.50. De parcoursrecord ligt nu in handen van Ford met een tijd van 32.38.3.
Bij de dames ging als eerste over de finish Alika Morgan, die ook vorig jaar won. Alleen was ze dit jaar iets sneller. Van 41.04 naar 39.58, wat betekende dat ze haar eigen parcourrecord heeft verbeterd. Als tweede dame ging over de finish aartsrivaal Ilsida Toemere, maar haar tijd kon niet geregistreerd worden, daar ze de schoenen met de chip om de tijd vast te stellen, onderweg had verwisseld. Volgens Toemere kreeg ze krampen van die schoen. Hierdoor komt Toemere ook niet in aanmerking voor de prijzen. Als derde dame ging over de finish Carolien Marlet in een tijd van 42.42 en als vierde Marian Hiralal met 47-50. Daar Toemere geen prijs kreeg, werden Marlet en Hiralal officieel tweede en derde.

error: Kopiëren mag niet!