Bermuda kampioen WSO na winst op Real Kaja

Aanvoerder Giovanni Karwafodi van Bermuda wordt met bier overgoten, terwijl hij met de kampioenstrofee, enveloppe en bal naar zijn jongens toeloopt (foto: Regillio Derby)

De ploeg van Bermuda is de nieuwe kampioen van de Wanicasportorganisatie (WSO). In de beslissingswedstrijd om het kampioenschap op 1 mei moest tegenstander Real Kaja genoegen nemen met het semi-kampioenschap. Na een 0-0-ruststand won Bermuda met 3-0 door goals van Roche Pakoen (50ste en 53ste minuut) en Giovanni Welles (60ste minuut). Bij Real Kaja waren er twee rode kaarten, te weten voor de speler Marcelino Zandveld in de 44ste minuut en Kelvin Juliaans in de 85ste minuut. Arbiter in deze partij was de kundige Antolo Pinas. Zowel Bermuda als Real Kaja zullen de WSO vertegenwoordigen in het Lidbondentoernooi van de SVB.
Bij de prijsuitreiking waren de hoge gasten minister Raymond Sapoen en SVB-ondervoorzitter Dayasankar Mathoera aanwezig. Sapoen reikte de kampioenstrofee uit aan Bermuda, Mathoera gaf de semi-kampioensbeker aan Real Kaja. Daarnaast waren er individuele prijzen voor de topscorer Roche Pakoen van Bermuda met 26 doelpunten, de minst gepasseerde doelman Urlo Lobotoe van Bermuda, de sportiefste vereniging Lawa VIP en de beste arbiter Dalfour. Als laatst kreeg de WSO zelf ook een presentje van minister Sapoen. Dat is een splinternieuwe laptop om de administratie van de bond te versterken.

De topscorer van het afgelopen seizoen, Roche Pakoen, tussen SVB-ondervoorzitter Dayasankar Mathoera en minister Raymond Sapoen (foto: Regillio Derby)