Botopasie ongeslagen kampioen bij de NGVB

Botopasie heeft  voor een bijzonder goed opgekomen publiek door in zijn  laatste wedstrijd met 1-1 gelijk kunnen  spelen tegen naaste concurrent  Flora, het  ongeslagen kampioenschap van de Nieuwe Generatie Voetbalbond ( NGVB ) behaald  Ondanks dat het een zeer pittige strijd was,  die in hoog tempo gespeeld werd en goed geleid werd door scheidsrechter  Clyde  Fabies   met zijn assistenten  Robeto Elshout en Wendel Winter, waren trainers niet tevreden met het verloop van de wedstrijd. Het was een zeer moeilijke wedstrijd zegt trainer Orsnie Jabini van Botopasie. Omdat wij vele doelrijpe kansen niet benut hebben. En vooral in de eerste helft. Flora moest in deze  periode met 3 – 0 achtergestaan hebben bij de rust. Daarbij komt nog de nodige rode kaart van Nouvelle Akienboto in de 41ste minuut, wegens het natrappen van zijn tegenstander, nadat de scheidsrechter reeds voor een overtreding in zijn voordeel had gefloten. We  moesten het verder doen met 10 man en dat is een bijzonder zware taak tegen een ploeg als Flora. Maar het kampioenschap heeft  naast dat wij het voor de tweedemaal op rij hebben behaald, toch nog een bijzonder tintje. We hebben het ongeslagen geprolongeerd en dat is een hele prestatie, omdat de competitie bijzonder sterk was.  In het komende Lidbondentoernooi zullen we ongetwijfeld goed moeten maken wat bij de vorige verkeerd is gegaan. Maar het resultaat hiervan zal volkomen afhangen van de spelers die de rest zullen moeten doen. Wel kunnen ze volop rekenen op de steun van hun supporters. Zijn tegenaanhanger, trainer Rodney Oldenstam van Flora, was  diep teleurgesteld  over het geleverde spel van zijn ploeg. Dit was niet het spel van Flora. De spelers hebben ronduit beneden hun niveau gespeeld. Er was totaal geen spelpatroon te herkennen bij Flora. Of dit het moet zijn, dan kan volgens de menig van Oldenstam Flora liever niet meedoen  aan het Lidbondentoernooi . Dan kan de bond  liever de nummer drie op de ranglijst laten meedoen.  En gelijk had Oldenstam  want de gelijkmaker kwam niet van zijn spelers, maar van Samgaar  Josafath  van Botopasie die in de 70ste minuut een voorgetrokken  bal uit links achter zijn doelman plaatste. Armando Lugard, die zijn totaal aan doelpunten op 31 bracht gelijk aan teamgenoot  Dennis  Doekoe, zette Bootopasie op  het laatste moment voor rust op 1 – 0. Beide ploegen zullen nu definitief de NGVB vertegenwoordigen in het 7de  Integra Port Services Lidbondentoernooi 2012. Tevens zullen deze twee ploegen elkaar wederom ontmoeten in de Supercup wedstrijd van de bond, daar Botopasie winnaar is geworden van beide ronden en Flora eveneens  als de nummer twee eindigde eveneens in beide ronden. In de strijd om de derde plaats  speelden PVV en Jong Aurora 3 – 3 gelijk Bij de rust stond PVV met 1 – 3 achter. In de tweede helft slaagde PVV erin om de met zeven jeugdspelers spelende Jong Aurora toch nog een
gelijkspel af te dwingen. Voor Jong Aurora scoorden: de  jeugdige Ollher Petrusi tweemaal, waarvan een uit een strafschop en  Samuel Sampi die eveneens een strafschop benutte. Voor PVV waren het  Miquel Brondenstein, Dwight Panka en  Robert Dikan. De laatste speeldag van de eersteklassencompetitie is op zondag 6 mei, wanneer Flora en Jong Aurora de degens zullen kruizen. Vooraf komen om 10.00 uur in de U –20-klasse tegen elkaar uit  Puwa Nani tegen  Vasas  en om 12.00 uur Botopasie tegen Napoli.