Bangun Muda degradeert naar de Tweedeklasse

Rudolf Samijo van Parana probeert hier Orpheo Baise van Bangun Muda om te spelen (foto: Rakesh Parag)

De ploeg van De Craneweg, Bangun Muda, heeft het maar een jaartje kunnen volhouden in de Eersteklasse van de LSB. Zondag degradeerde de ploeg weer naar de Tweedeklasse. Bangun Muda en de ploeg van Parana eindigden in de algemene competitie met hetzelfde aantal punten, waardoor er een beslissingswedstrijd nodig was om te bepalen wie zou degraderen naar de Tweedeklasse. Parana liet in deze wedstrijd geen gras over groeien en scoorde al in de 6de minuut, 1-0. Het was Maikel Moeljoredjo die de score opende. En nauwelijks een minuut later was het weer Moeljoredjo die de stand tilde naar 2-0. Erik Njajoekare bepaalde uiteindelijk de ruststand op 3-0, in de 39ste minuut. In de tweede helft was het weer Maikel Moeljoredjo die in de 51ste en 76ste minuut scoorde en de stand bracht naar 5-0.En Parana wilde meer, en Giovanni Mahabir bracht nu de stand naar 6-0 in de 84ste minuut. een minuut voor het einde wist Brain Poeketie van Bangun Muda nog het laatste doelpunt te scoren voor Bangun Muda voor dit competitiejaar en bepaalde de eindstand op 6-1. Met deze uitslag degradeert Bangun Muda naar de tweedeklasse en de ploeg van Parana handhaaft zich in de Eersteklasse.
In de U-20-klasse wist Ras’75 niet zijn 1-0-voorsprong te verdedigingen. Want Ras’75 verloor deze wedstrijd uiteindelijk met 3-1 van Seaboys. Ayrton Ranceredjo scoorde voor Ras’75, terwijl Kevin Eiflaar (2x) en Chamul Sedney de doelpunten scoorden voor de jongens van Vredenburgweg. Real Poerwo wist ook met 2-1 te winnen van Jong Rambaan. Morgen Kasantirto en Gredchan Rabidin scoorden voor de jongen uit Dessa, terwijl Romario Khoendjbiharie voor Jong Rambaan scoorde.
In de U-17-klasse wist Jong de Ster niet verder te komen dan een 2-2-gelijkspel tegen Jong Rambaan. Giorgio Djasiman en Shoaib Rodjan scoorden voor Jong de Ster, terwijl Gerold Amoida en Wyene Pawiromedjo voor Jong Rambaan scoorden. Curaboys haalde flink uit naar Ras’75. Na een 4-1-ruststand, won Curaboys met 10-1. Sorvaino Pinas ( 5x), Faiz Soerodikromo, Lyano Ronde, Randy Linger en Gilles Deel scoorden voor Curaboys, terwijl Dillion Karsoredjo de tegentreffer scoorde.