Zevende verdachte in verduisteringzaak Suribet voorgeleid

De zevende verdachte D., in het geval waarbij Suribet is benadeeld, wordt ook ervan beschuldigd gelden van dit bedrijf middels vervalsing ten eigen bate te hebben aangewend. Hij werd maandag bij het Openbaar Ministerie voorgeleid. Deze voorgeleiding werd door officier van justitie, Claudia Bruining, bevestigd.  Zij geeft aan dat het dossier opgestuurd is naar de rechter-commissaris voor de rechtmatigheidstoets. Uit informatie is gebleken dat deze verdachte afgelopen donderdag in beeld is gekomen. Hij heeft een advocaat in de arm genomen.
In deze zaak waren reeds eerder zes medewerkers van Suribet aangehouden. De rechter-commissaris heeft de inverzekeringstelling van het gehele zestal op rechtmatigheid getoetst. Hun inverzekeringstelling is met 30 dagen verlengd. Aan deze zeven medewerkers wordt het verwijt gemaakt dat zij in totaal SRD 60.000 hebben verduisterd. Uit informatie blijkt dat de verdachten valse coupons hebben uitgeschreven. Nadat de voetbalwedstrijden geëindigd waren en de uitslagen dus ook bekend waren,  hebben zij de tijd in het systeem teruggedraaid. Op zo een manier hebben deze personeelsleden de betreffende coupons gemanipuleerd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!