Zeepiraten slaan toe

Op vrijdag 27 april 2012 heeft omstreeks 18.00 uur een zeeroof plaatsgevonden op de Atlantische Oceaan ter hoogte van Weg naar Zee. De verdachten, vijf gemaskerde en gewapende mannen met houwers en een jachtgeweer, hebben de vangst, visnetten, visblazen en brandstof buitgemaakt. De slachtoffers werden met de platte zijde van de houwer mishandeld en vervolgens in de opslagruimte van
hetzelfde vaartuig opgesloten. Met het vaartuig van de slachtoffers voerden de verdachten de oceaan op. Omstreeks 22.00 uur werd een andere vissersboot beroofd van hun vangst, visblazen, kledingstukken, cellulair-toestellen en voedingsmiddelen. De buitenboordmotor van het tweede vaartuig werd onklaar gemaakt. De slachtoffers van het eerste vaartuig moesten overstappen in deze vissersboot. De verdachten voerden met dit vaartuig naar de plek alwaar zij het eerste vaartuig hadden beroofd. Zij stapten over in hun eigen vaartuig en lieten het vaartuig van de slachtoffers dobberend op zee achter. Het vaartuig is inmiddels gesleept naar Guyana.

error: Kopiëren mag niet!