Psychopaat afgestraft met een jaar cel

De 23-jarige Dwight Zalmaan gaat voor een jaar de bak in. De verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan beroving en zware mishandeling. Op de dag waarop het feit gepleegd werd, was de verdachte in een winkel te Albina. Hij kocht wat spullen en toen de winkelierster het kleingeld uit een van de laden weghaalde, rukte Zalmaan SRD 15 weg. De winkelierster verzette zich tegen de verdachte. Zalmaan heeft toen drie keren op de winkelierster gestoken met een scherp voorwerp. Hierna maakte de verdachte zich uit de voeten. De winkelierster riep om hulp en op een bepaald moment lukte het een omstander om Zalmaan aan te houden. Uit informatie blijkt dat de verdachte tot twee keren toe, namelijk in 2005 en 2007, in het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) was ondergebracht. Ook blijkt hij een drugsgebruiker te zijn.
De openbare aanklager Nirmala Maikoe eiste 1½ jaar celstraf met daarnaast psychologische begeleiding. De advocaat die de verdachte bijstaat, betoogde dat de psychiater heeft geconcludeerd dat de verdachte aan een psychotische stoornis lijdt.  Zij verzocht de rechter om een mildere straf op te leggen.  De kantonrechter besloot om Zalmaan tot een jaar te veroordelen. De magistraat gaf aan dat de verdachte dringend behoefte heeft om psychiatrisch begeleid te worden. Zalmaan blijft aangehouden.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!