Minov laat bijzondere schoolbesturen in de steek

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft de beloofde gelden aan de bijzondere schoolbesturen nog niet overgemaakt. De schoolbesturen  van onder meer de Arya Dewaker, EBGS, RK en Sanatan Dharm brachten het inschrijfgeld met de helft terug, in de hoop dat het Minov met het verschil over de brug zou komen. Het ministerie had de  schoolbesturen gevraagd het inschrijfgeld substantieel te verminderen om de ouders tegemoet te komen. Minov-bewindsman Raymond  Sapoen had in september 2011 een overeenkomst getekend, waarin vermeld staat dat het verschil op uiterlijk 1 maart 2012  overgemaakt zou worden op de rekeningen van de schoolbesturen. Penningmeester Rudie Kalidien van het Arya Dewaker schoolbestuur zegt dat het ministerie nog geen cent heeft gestort.
De schoolbesturen komen nu al in het nauw omdat zij geld ontberen om de noodzakelijke aankopen te doen voor het nieuwe schooljaar.
De bestellingen voor leermiddelen en andere schoolbenodigdheden moeten nu al worden geplaatst, maar de schoolbesturen kijken aan tegen een halflege kas. Kalidien zegt dat in de  overeenkomst met Minov een clausule was opgenomen dat de gelden verhaald kunnen worden op de ouders. Kalidien hoopt echter dat het Minov de gelden  alsnog stort, zodat de ouders bij de inschrijvingsperiode niet weer de volle pond hoeven te betalen. De ouderbijdrage op de bijzondere scholen, glo en voj  varieert tussen de SRD 75 en SRD 130, exclusief SRD 10  inschrijfgeld. Leerlingen van het openbaar onderwijs betalen geen ouderbijdrage, slechts SRD 10 inschrijfgeld.

error: Kopiëren mag niet!