Pertjajah Luhur ontruimd uit partijcentrum Gemenelandsweg

Het partijcentrum van de Pertjajah Luhur (PL) is gisteren op bevel van de rechter ontruimd. Bronto Somohardjo, de zoon van de PL-voorzitter Somohardjo, beaamt dat zij de bodemprocedure hebben verloren en het terrein aan de Gemenelandsweg  moeten ontruimen. De PL had met de toenmalige minister van Handel en Industrie, Jack Tjon Tjin Joe, aan wie dit perceel toebehoorde, een overeenkomst gesloten om het terrein te kopen. De erfgenamen eisten US$ 350.000. De partij bood ze toen aan om het te kopen voor SRD 250.000.
Er werd een betekende brief gestuurd naar de familie, maar die ging niet akkoord met het bod. Volgens Somohardjo kan de partij het bedrag van US$ 350.000 niet opbrengen, waardoor zij hebben besloten om maar te verhuizen. Naar zeggen van Somohardjo gaat een groot deel van het geld van de partij naar sociale doeleinden, zoals dat ook bekend is in de samenleving. Ook Pertjajah TV, die in dit centrum gevestigd was, zal moeten verhuizen. Het partijcentrum wordt nu ondergebracht in de Mangrovestraat te Beekhuizen.
Op dit moment vertoeft partijvoorzitter Paul Somohardjo in het buitenland, terwijl ondervoorzitter Frans Kasantaroeno in voorarrest zit in de zaak van het Brownsberg Natuurpark.

error: Kopiëren mag niet!