Tais Sabajo wint Little Miss Suriname 2012

Miss Suriname 2011, Little Miss Suriname 2012 en Little Miss Suriname 2011.

De uit Para afkomstige Tais Sabajo is zaterdagavond in een heel druk bezochte Congreshal door Little Miss Suriname 2011 Sandrina Sanchit gekroond tot Little Miss Suriname 2012. Ook won zij de Miss Fotogeniek Award, gekozen door Brian Video Production. De op 6 juni 2003 geboren Tais zit in de 3e klas van OS Lelydorp. Tais vroeg tijdens de vragenronde aan alle Surinaamse kinderen om naar school te gaan om wat te worden in de maatschappij en zo mama en papa blij te maken. Haar antwoord was verreweg de beste.  De 7 – jarige Thatsjara Deimza Boobe die op de tweede plaats eindigde, had flink de zenuwen te pakken tijdens de vragenronde. Thatsjara die straalde tijdens de talentenronde en ook nog werd uitgeroepen tot Miss Best Talent, gaf enigszins moeizaam antwoord op de vraag of er wel of niet genoeg ziekenhuizen zijn in Suriname. De 8 – jarige Chiadel Meruchia Limburg eindigde op de derde plaats. Ook Chiadel die de Miss Best National Costume Award (ontworpen door Raymo Gemerts) won, gaf moeizaam antwoord op de vraag wat zij aan twee kinderen die bij rood licht willen oversteken, zou zeggen. De 11 – jarige Jenyde Masse, leerlinge klasse 6 van de Sint Bernadetteschool, en de 5 – jarige Amber Sardjoe, de jongste deelneemster, eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats. Terwijl Sardjoe heel vlot aangaf dat kinderen geen ruzie mogen maken, kon Jenyde maar moeilijk aangeven waarom kinderen geen pak slaag mogen krijgen.
Terwijl de vragenronde heel stroef verliep, hebben de negen contestanten heel vlot de kennismakingsronde, talentenronde en de galaronde afgewerkt. Vooral tijdens de talentenronde was het publiek laaiend enthousiast. De negen contestanten hebben zang, dans of gedicht voorgedragen. Naast Miss Fotogeniek (Tais Sabajo), Miss Best Talent (Thatsjara Boobe) en Miss Best National (Chiadel Limburg) kreeg Amber Sardjoe de Miss People Choice Award, de 8 – jarige Clayah Helder de Miss Effort Award en de 11 – jarige Haniefa Wongsowirono werd door de medecontestanten uitgeroepen tot Miss Sympatica.
Tijdens het bekendmaken van de Miss Effort Award maakte mc Cedric Dest (Mister Puss in Boots) de fout door in plaats van de naam van Clayah Helder te noemen, de naam van Thatsjara Boobe bekend te maken. Farida Soebhan van Oriel Production zei dat waar er gewerkt wordt, er fouten worden gemaakt en dat Boobe ook een prijs zal ontvangen van de organisatie.
Little Miss Suriname 2012 werd bijgewoond door 200 kinderen van verschillende kindertehuizen. De show had een heel vlot verloop. Om 22.05 uur werd Little Miss Suriname 2012 gekroond. De 9 contestanten, maar in het bijzonder de top 5, hebben hele leuke en waardevolle prijzen in ontvangst mogen nemen.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!