Nieuw Suriname niet uit coalitie gezet

Coalitiepartner Nieuw Suriname (NS) zal het regeertraject uitzitten. Dat is de uitkomst van een vier uur durend gesprek tussen president Desi Bouterse en NS-voorzitter John Nasibdar afgelopen vrijdag op het kabinet. De posten die de partij heeft, blijven in haar beheer. Het gaat onder andere om de dc-functie bij het commissariaat Paramaribo Zuid – West (Mike Nerkust) en de directeurspost bij de Wegenautoriteit (Rajkumar Ramkalup).  De positie van NS was  twijfelachtig vanwege het dissidente gedrag van de NS-parlementariërs Harish Monorath en Premdew Lachman. De twee volksvertegenwoordigers hebben in de afgelopen periode felle kritiek geleverd op de coalitie waar ze deel van uitmaken. De parlementariërs hebben hun ontevredenheid over het niet krijgen van het dc-schap van Nickerie en het ministerschap bij Handel en Industrie, niet onder stoelen of banken gestoken. Ze nemen het de  NS-voorzitter kwalijk dat de partij deze belangrijke posten aan haar voorbij heeft laten gaan.
Nasibdar zegt aan Dagblad Suriname dat hij de situatie met de twee assembleeleden niet zo zal laten. Hij heeft al stappen ondernomen voor een verzoening met Lachman en Monorath. Hij zal in de komende dagen in structurenverband nagaan hoe deze volksvertegenwoordigers weer in de politieke lijn van de  partij te brengen.

error: Kopiëren mag niet!