RBN bowlingkampioen, Dagblad Suriname derde

De zusterbedrijven RBN en Dagblad Suriname gezamenlijk op de foto met de gewonnen prijzen

De beste bowlers komen uit de kamp van Rapar Broadcasting Network (RBN). De ploeg die in eerste instantie niet eens ingedeeld was in het toernooi, kwam als invaller binnen, nadat een mediabedrijf afhaakte. In het Suit Media Bowlingtoernooi werd RBN de kampioen, gevolgd door Trishull als semikampioen en Dagblad Suriname (DBS) als demikampioen. Er deden 12 mediahuizen mee aan dit toernooi, welke gehouden werd in de Bowling Arcade  van Suit NV.
Gezien het strakke trainingsprogramma dat RBN en DBS volgden, was het geen verrassing dat ze in de top 3 is geëindigd. Onder leiding van Satis Baldewsingh werden de bowlers van RBN met de harde hand het bowlen aangeleerd. Het team van RBN bestond uit Baldewsingh zelf, Syrano ‘The Morning Man’ Dankoor, Refana Abdoelaziz, Soeradj ‘Mr. Strike’ Akloe en de reservespelers Nathalie Bear en Joa Meyer. Dagblad Suriname deed het, in tegenstelling tot RBN, volgens het boekje en de geldende tactieken. Onder leiding van speler/coach Jaswant Gajadien werden de top strikers Gregory Rijssen, Rakesh Parag, Sagar Sewdien en Veeru Sital op een deskundige wijze de tactieken en technieken van het bowlen bijgebracht. Op de eerste speeldag won RBN van de Chinese SCTV, terwijl Dagblad Suriname simpel De West opzij zette. Trishull won makkelijk van QN Sport.
In de tweede ronde had DBS wederom weinig moeite om Mustika te verslaan, RBN ging billenknijpend langs Pertjajah TV. Trishull versloeg Times. De finalisten werden dus RBN, Trishull en DBS. Halverwege het 10 ronden durend spel, nam Trishull een comfortabele voorsprong, met DBS vlak achter zich. RBN was toen derde. Maar toen stond technicus Soeradj Akloe op bij RBN en nam in zijn eentje het spel over. Met de ene na de andere strike (alle 10 kegels laten vallen in een worp) bracht hij RBN langs DBS en naast Trishull. Bij een strike worden de punten verdubbeld bij de volgende worp. Met een aantal strikes achter elkaar werden de punten van Akloe bijna verviervoudigd. Hij kwam tot 165 punten, de hoogste persoonlijke score tijdens dit toernooi, waarvoor hij ook een trofee en cadeau kreeg. Daar de punten van Trishull en RBN nog niet duidelijk waren, was het spannend bij de uitslag en prijsuitreiking Eightball. Nadat DBS nummer 3 zijn trofee in ontvangst nam, werd Trishull aangekondigd als tweede.  Dit betekende dat RBN zich kampioen mocht noemen.

error: Kopiëren mag niet!