Belfort getipt als nieuwe Juspol-minister

De jurist Edward Belfort wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe bewindsman op het ministerie van Justitie en Politie (Juspol). Belfort, die uit AC-gelederen komt, is sinds november 2010 aangesteld   als waarnemend onderdirecteur op Juspol, belast met de algehele leiding van de Hoofdafdeling Delinquentenzorg. Hij trad in 1990 als ambtenaar van politie in dienst van het ministerie, was lid van het Arrestatieteam (A-Team), lid parketwacht en instructeur op de politieopleiding. Dagblad Suriname verneemt van bronnen dat de ministerspost bij RO zal worden ingevuld door de  AC-topper Stanley Batterson, die momenteel waarnemend hoofd is bij de Luchtvaartdienst.
Regionale Ontwikkeling zal ook worden versterkt met een onderminister. Mahinder Gopi, secretaris op het kabinet van de  president, wordt  naar alle waarschijnlijkheid de onderminister van RO. Ook is het vrijwel zeker dat Michael Miskin naar het ministerie van ATM gaat. Ginmardo Kromosoeto krijgt RGB (Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer) in beheer, aangevuld met het ATM-directoraat Milieu. Dit ATM-directoraat wordt ondergebracht onder RGB. De arts Michel Blokland wordt minister van Volksgezondheid en Shirley Sitaldien, minister van Onderwijs en Volksontwikkeling.

error: Kopiëren mag niet!