Amzad Abdoel: ‘Directeuren en od’s ook reshuffelen’

‘Ik zou de directeuren en onderdirecteuren van verschillenden afdelingen vervangen. Ook de mensen op bepaalde posten die het beleid desavoueren. Ik praat uit ervaring.’ Dit zegt Amzad Abdoel aan Dagblad Suriname.
De parlementariër zegt dat de ministers daadwerkelijk de eindverantwoording heeft wanneer zaken verkeerd gaan op hun ministerie. Maar in werkelijkheid zijn het de directeuren en onderdirecteuren die het beleid moeten uitvoeren. ‘De werkelijke werkzaamheden liggen bij de directeur en onderdirecteuren  van verschillende afdelingen.  Die mensen zou ik als eerst aanpakken.’
Abdoel weet echter dat het niet gemakkelijk is om ambtenaren te ontheffen. Het gaat in bepaalde gevallen om ervaren personen en staatsdienaren met expertise. ‘Een directeur moet ook bereid zijn om zijn ervaring en kennis te delen met de minister. Maar op bepaalde ministeries ondermijnen mensen het beleid. Ze vernietigen het beleid om je slecht over te laten komen. Soms liggen er maanden stukken op de tafel van de directeur te wachten op een eenvoudige handtekening. In andere gevallen heb je documenten die alleen een directeur bij zich mag hebben, maar binnen de kortste keren liggen die stukken op straat.’

error: Kopiëren mag niet!