Commewijne krijgt goed gesorteerde apotheek

Pertaap Ramdat Misier samen met zijn echtgenote en enkele gasten in de nieuw gerenoveerde apotheek

Onder de leiding van drs. Pertaap Ramdat Misier heeft Apotheek Commewijne wederom haar deuren geopend voor het publiek. De officiële heringebruikname vond  afgelopen zaterdag plaats. Deze apotheek zal functioneren als een zelfstandige apotheek. Klanten van alle particuliere verzekeringsmaatschappijen mogen hun recepten aanbieden.
Tot overname werd besloten nadat de vorige eigenaar kenbaar had gemaakt terug  naar Nederland te gaan. Ramdat Misier nam een hele poos waar en besloot de apotheek over te nemen. De apotheker heeft met zijn vader samengewerkt in Apotheek Esculaap.
Volgens Ramdat Misier is de bestaande apotheek gerenoveerd naar de standaarden zie zij in Paramaribo hebben. Het is modern en heel klantvriendelijk ingericht. De apotheek is voorzien van een wachtruimte, een speelhoek en een recepteerruimte voor de bereiding van geneesmiddelen. Voorts is er een handverkoopafdeling met een ruime voorraad van diverse producten. Het assortiment is vergelijkbaar met dat van Apotheek Esculaap. De renovatie heeft in totaal circa SRD 30.000 gekost.
Met de opening van deze zaak, de enige particuliere apotheek in het district, wordt voldaan aan een groeiende behoefte van de beschikbaarheid van medicijnen in dit gebied. Een gemis dat met name een probleem was onder vooral de ouderen van het district. Voor het indienen van een recept en het ophalen van de medicijnen moesten zij naar Paramaribo.
De apotheker zal binnenkort ondersteuning krijgen van zijn zoon, Vikram Ramdat Misier, die momenteel als apotheker werkzaam is in Nederland. Ramdat Misier hoopt met het heropenen van Apotheek Commewijne, met  deze tweede en derde generatie van apothekers onder de naam Ramdat Misier, op succesvolle wijze tegemoet te komen aan de behoefte van een goed gesorteerde apotheek in Commewijne. De apotheek is gevestigd circa 3 km van de brug aan de Oost-Westverbinding.

error: Kopiëren mag niet!