Ronald Hooghart: ‘Lelie is een grote leugenaar’

‘Het eerste dat ik kan zeggen, is dat meneer Lelie een grote leugenaar is als hij aangeeft dat de NPS mij nooit heeft uitgesloten. Hij ligt aan de basis van de uitsluiting van mij.’ Ronald Hooghart slaat hard terug. Hij reageert op de uitlating van Erwin Lelie, voorzitter NPS- Paramaribo. Lelie zou in Dagblad Suriname hebben gezegd dat de NPS hem nooit heeft uitgesloten, maar dat hij het aan zichzelf heeft te danken.
‘De mannen hebben mij altijd gemanipuleerd. In de afgelopen 30 jaar ben ik de grootste propagandist geweest. Na 25 februari 1980 behoorde ik tot een van de weinige mannen die strijd leverde ten behoeve van de NPS.  Ik behoor tot degenen die het partijterrein in die dagen hebben helpen schoonmaken. Alles was overhoop gegooid door zwervers. Waar was Lelie toen?  Die hele top was er niet.’
Hooghart blijft erbij dat Lelie een van de NPS- toppers is geweest die scenario’s uitwerkte hoe hem buiten de deur te houden. ‘Hij kan niet zeggen dat het  mijn gedrag is. Ik ben door de NPS- achterban altijd op handen gedragen vanwege mijn strijd en harde benadering ten opzichte van  tegenstanders van de partij. Toen was mijn gedrag goed. Nu ik voorzitter van de partij wil worden, ben ik niet meer goed.’
Lelie is volgens Hooghart een van de vele mensen die de partij ten gronde richt. ‘Hij behoort tot de lafhartige mensen die allerlei manipulaties gepleegd hebben. Hij is een grove leugenaar.’

error: Kopiëren mag niet!