Verdachten in 51 kilo drugszaak blijven aangehouden

Maikel M., Farzan N., Erick J. en Veoula M. verantwoordden zich gisteren in de 51 kilo drugszaak.  Kantonrechter rechter Alida Johanns hoorde de verdachten Maikel en Farzan als getuigen tegen hun medeverdachten Erick en Veoula.
Maikel vervoerde de 51 kilo drugs welke in een zak en vervolgens in een jerrycan waren verstopt, in opdracht van Veoula. Onderweg, in de omgeving van het crematieoord te Weg naar Zee, werden Maikel en Farzan die het verboden spul vervoerden, aangehouden. Veoula en Erick zouden de coke bij een winkel aan de Vioolstraat ophalen. Dit is niet gebeurd. De politie had beide mannen aangehouden en op hun aanwijzing hebben de agenten op de plaats waar de coke geleverd zou worden, de comparanten ook in de kraag gevat.
Volgens Maikel was dit de tweede keer dat hij drugs voor Veoula had vervoerd. Hij verklaarde toen US$ 1.000 te hebben ontvangen. Verder vertelde Maikel dat Farzan ook US$ 1.000 had ontvangen, omdat hij ook betrokken was bij het vervoer. In eerste instantie ontkende Maikel, Farzan dat geld te hebben uitbetaald. Later toen Maikel geconfronteerd werd met Farzan, bekende hij Farzan die $1.000 te hebben gegeven. Volgens  advocaat  Stanley Marica die de verdachte Erick en Veoula verdedigt, zijn er heel wat tegenstrijdigheden. Farzan verklaart dat dit de derde keer zou zijn dat hij samen met Maikel drugs vervoerde. Wel is hij voor de tweede bezending nog niet betaald. Hij ontving het geld via Maikel. Omdat hij de tweede deal niet had ontvangen, nam hij contact op met Veoula. Toen vernam hij van Veoula dat hij gelijk voor zowel de tweede als de derde levering betaald zou worden.
Bij de rechtercommissaris heeft Farzan volgens Marica tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Farzan beweerde dat hij niet bij was tijdens zijn voorgeleiding. Advocaat Raoel Lobo heeft psychologisch onderzoek van Farzan gevraagd. Marica vroeg zich af hoe hij een verklaring van een persoon die geestelijk niet in orde is, als bewijs kan gebruiken. Hij verzocht de rechter om zijn cliënten naar huis te sturen. De magistraat wees het verzoek van de raadsman af. Zij gaf aan dat er nog ernstige bezwaren overeind staat. In deze zaak waren drie politiemannen opgeroepen. Zij werden aangezegd om op 10 mei aanwezig te zijn. Het viertal blijft aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!