Pokie blijft nuchter onder mogelijke vervanging Diko

AC-assembleelid Diana Pokie blijft nuchter onder alles dat te maken heeft met reshuffling van het kabinet, ook met een mogelijke vervanging van minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling (RO). Pokie en Waldi Ajaiso hadden in 2010 Diko voorgedragen voor het RO-ministerschap. Pokie zegt zich te schikken naar het besluit van de president. Het zal haar evenwel een groot genoegen zijn als haar achterban en die van Ajaiso in de gelegenheid gesteld zouden worden om weer een voordracht te doen. Het gaat om de achterban van de Saramaccaners. Het heeft volgens Pokie niets te maken met het bevoordelen van een etnische groep. “Trouwens, ons politiek systeem is etnisch. Maar we zullen de regering blijven ondersteunen, ook al wordt de nieuwe minister voorgedragen uit andere gelederen.“
De parlementarier laat doorschemeren dat ook Diko zeer nuchter aankijkt tegen de op handen zijnde reshuffling. “We willen slechts hebben dat het belang van de Marrons en het nationaal belang gediend worden“, aldus Pokie. In september 2010 werd Diko benoemd tot minister, na een interne strijd in de BEP. De partij had voor de post toen Raymond Landveld en Diko naar voren geschoven. Uiteindelijk won de BEP-achterban van Pokie en Ajaiso de strijd en werd Diko uitverkoren. Ondertussen is bekend dat  OW-minister Ramon Abrahams van de NDP  het roer zal overnemen van Diko.

error: Kopiëren mag niet!