Nathalie kreeg onschuldig een pak slaag

Een dagje uit eindigde de volgende dag in een mishandeling die veel vraagtekens heeft achtergelaten. Waarom werd Nathalie op 26 februari van dit jaar door Donna W. afgetakeld?  Ze vertelt haar verhaal persoonlijk aan Dagblad Suriname.

Het begin

‘Ik was die dag, 25 februari, naar Havana Lounge gegaan en stond samen met mijn nichtje Velly. Ik stond te pingen. Op een gegeven moment zag ik die dame, die me de volgende dag heeft geslagen, plotseling naar me toe komen. Ze zei: “Mi nanga yu ab’ wan sani”. Ik zei van: “Nee, ik ken je niet”. Ze liep daarna naar mijn nicht Velly en zei hetzelfde. Mijn nicht zei haar dat ze haar niet kent en niets met d’r heeft. Ze kwam weer bij mij en zei steeds hetzelfde. Ik bleef haar zeggen dat ik haar niet ken. Op een gegeven moment kwam een security guard naar haar toe om haar te zeggen dat er in Havana Lounge niet wordt gevochten. Ze maakte ruzie met die man. Op een gegeven moment klapte die guard haar en zette haar eruit.’ Nathalie bleef in Havana Lounge. Na de happening ging ze naar huis waar ze haar moeder het verhaal vertelde. Ze vertelde haar moeder dat een vreemde vrouw ruzie met haar zocht en uiteindelijk van de security guard, die ze overigens niet kent, een klap kreeg.

De afranseling

De volgende dag, 26 februari, belt een kennis haar op die Donna toevallig kent. ‘Ik vroeg hem wie die dame was. Hij zei me dat ze waarschijnlijk iets met mijn nicht heeft. We spraken en hij zei tegen me om dat ding te laten voor wat het was. Hij belde af. Ik belde  Velly op om te vragen als ze thuis is. Ik zei haar dat ik naar haar toe zou komen. Daar aangekomen, stapte ik uit en zag Donna en die andere vrouw die filmde. Ik liep naar de poort en zei: ‘Goedemiddag’. Ik had dat woord niet goed uitgesproken of Donna sloeg me direct op mijn neus. Mijn neus begon direct te bloeden en het deed verschrikkelijk pijn. Ik kon niets meer doen. Ik riep mijn nichtje constant, ‘Velly, Velly, Velly’, maar ze kwam niet. De dame die filmde, daagde me uit: “Ai yu mag kar’ en’.

Vreemde rol politie Uitvlugt

Na een mishandeling die zeker drie minuten duurde, kwam een heer tussenbeide. De afranseling stopte en Nathalie liep naar haar auto en reed direct naar de politie. ‘Ik ben naar post Uitvlugt gegaan en reed daarna naar de EHBO. Ik kreeg daar te horen dat de politie het rapport zou ophalen. Ik ben terug naar Uitvlugt gegaan en werd verhoord. Dat ding is om 4 uur ‘s middags gebeurd en ik ging pas 7 uur ‘s avond van daar weg. Dezelfde avond ga ik weer naar de post om te vragen of ze Donna al hebben opgepakt. Ze zeiden ‘neen’. De volgende dag ga ik tegen half één weer naar Uitvlugt en zie Donna daar zitten. Ik ben daar blijven zitten en verwachtte dat de politie me weer zou verhoren. Tegen half 4 komt een politieagent, leunend tegen een deurpost me vertellen dat het parket heeft besloten dat ze wordt vrijgelaten.  Ik kon het niet geloven. Ik ben direct naar OPZ gegaan en heb kabaal daar gemaakt. Er kwam een agent vragen wat er aan de hand was en ik legde hem alles uit. Hij belde direct naar Uitvlugt en vroeg ze wat er daar gebeurde. Pas daarna hebben ze Donna opgepakt. De volgende dag op post Uitvlugt probeerden familieleden me om te praten om de zaak in te trekken. Ik vroeg ze: “Wat als ze me had vermoord?”.

Gail Eijk bedreigd

Donna werd na 9 dagen in de gevangenis te hebben doorgebracht, vrijgelaten. De filmster, een zekere Danielle P. alias ‘Zusje’, woont in Nederland. Deze zaak werd plotseling weer actueel toen Apintie TV besloot om de beelden uit te zenden. Gail Eijk, de verslaggeefster van Apintie Televisie die dit nieuwsitem bracht, is via haar cameraman bedreigd. Twee mannen op een roodzwarte Yamaha bromfiets hebben haar laten weten dat haar laatste uren zijn geteld.

error: Kopiëren mag niet!