Ratan Kalka en Raymond Stelk winnen Parendrive

De Surinaamse Bridgebond (SBB) hield zijn reguliere open parensessie op maandagavond.  Deze week was pas de tweede keer, na het succesvol meedoen van de Surinaamse bridgedelegatie aan de 39e Inter-Guyanese Bridgekampioenshappen (IGBK 2012), die weer bij DSB gespeeld werden. De SBB is in zijn streven om de beker terug te brengen goed geslaagd na een zeer spannende afloop. Ook bij de Open Viertallen Teams (2e en 3e plaats) en Open Parenkampioenschappen (2e, 4e, 6e, 7e plaats) werden er goede resultaten geboekt.
Het volgend bridgetournament is de Open Parenkampioenschappen, welke aanvankelijk gepland stonden voor 6 mei, maar nu over twee dagen zullen plaatsvinden t.w.: zondag 27 mei – de voorronde c.q. kwalificatie voor de finale en maandag 28 mei – de finale, waarbij elk koppel dat 50 % en meer heeft gescoord bij de voorronde hieraan meedoet. De vorige week waren de winnaars te DSB Imro Nibte en Jamila Idu en waren er 7 paren. Er deden deze week 8 paren mee aan de drive. Aan de vier wedstrijdtafels werd er evenals de vorige week volgens een ‘scrambled’ Howell-loop op de Bridgemate 7 ronden gespeeld over 21 boards. De sessie had verder een vlot verloop. Aan het eind bleek dat het succesvol IGBK 2012 bridgekoppel Ratan Kalka/Raymond Stelk de winnaar werd van de avond met een score van 57,1 % en 72 wedstrijdpunten. Ondanks het verlies in twee ronden (6-12), en twee eveneens gelijke ronden (9-9) werd er in de overige twee ronden goed gescoord (16-2, 11-7) met maar drie ‘nullen’ en zes (gedeelde) ‘tops’. De tweede plaats was wederom voor Stephen Harripersad (de vorige week met Philip Issa) en nu met Jane Harkisoen met een score van 53,2 % en 67 punten. De winnaars van de vorige week werden nu met een puntje minder derde met een score van 52,4 %. Harry Hermelijn en Sandro Colli werden met eveneens een puntje minder vierde met een score van 51,6 %. George Blufpand/Ann Blufpand-Meyer en Rinia Lieuw A Soe/Herta Tjin A Kwie boekten een score van 48,4 % en 61 punten, maar eerstgenoemden werden door de Bridgemate berekend voor de vijfde plaats. De eerste 4 paren haalden een score meer dan 50 %.

error: Kopiëren mag niet!