Elcio Banda: Weet niet wat ik heb gedaan om rood te krijgen


‘Ik weet helemaal niet waarvoor arbiter Koebeer mij de rode kaart heeft gegeven’, zegt Elcio Banda van De Ster aan de voorzitter van het Tuchtcollege. ‘ Ik wenste dat hij aanwezig zou zijn op de zitting, waardoor hij mij kon vertellen wat ik heb gedaan. Maar helaas was hij er niet. Tijdens de wedstrijd tussen De Ster en Real Saramacca, moest er een ingooi worden genomen door een speler van Real Saramacca. Die bewuste speler gooide de bal niet hard genoeg voor zijn medespeler Siegfried Uralima. Ik op mijn beurt, die naast hem stond, probeerde via een sliding tackle de bal weg te werken. Maar toen ik die sliding maakte, trapte Uralima mij ter hoogte van mijn knie. Arbiter Koebeer gaf hem terecht de rode kaart. Maar na enige discussie met Uralima, liep de arbiter naar mij toe en gaf, en tot ieders verbazing, mij ook de rode kaart. Toen mijn captain en ik probeerden te vragen, waarom ik de rode kaart heb gekregen kon hij mij en mijn captain geen antwoord geven. En daarom wilde ik heel graag hebben dat het Tuchtcollege deze zitting uitstelde en de arbiter voor de volgende keer uitnodigt om te komen verklaren, waarom hij mij de rode kaart heeft gegeven’, zegt Banda aan voorzitter Karel Zeefuik van het Tuchtcollege.
Het Tuchtcollege wilde niet ingaan op het voorstel van Banda en zei dat de arbiters het weten dat ze op de zitting moeten verschijnen na het tonen van een directe rode kaart. ‘Hierop was Banda heel teleurgesteld en zegt ook aan het Tuchtcollege dat een onschuldige daardoor gestraft zal worden. Ik heb nooit eerder een rode kaart gehad en nu krijg ik één, waar ik helemaal niks en niks heb gedaan. Ik ben juist de speler die getrapt werd door Uralima en daarom begrijp ik de rode kaart niet’, zegt de teleurgestelde Banda. Het Tuchtcollege strafte Elcio Banda voor één wedstrijd. Hierdoor zal Banda bij de wedstrijd tegen FCS Nacional op de tribune plaatsnemen.
Serginho Reding van WBC, die tijdens de wedstrijd tegen Excelsior de rode kaart kreeg van arbiter Antolo Pinas bekende eerlijk aan het tuchtcollege dat hij zijn medespeler vies en vuil heeft uitgescholden. ‘Ik zat niet lekker in mijn wedstrijd en medespelers schreeuwden constant naar mij toe om beter te spelen. Op een gegeven moment verloor ik mijn zelfbeheersing en schold een van mijn medespelers vies en vuil uit’, zegt Reding aan het Tuchtcollege. Serginho Reding werd voor zijn uitschelden een straf van 2 wedstrijden en een geldboete van SRD 50 opgelegd.
Edel Haabo van FCS Nacional, die niet aanwezig was op de zitting werd bij verstek veroordeeld. Voor het natrappen van zijn tegenstander kreeg hij een straf van 3 wedstrijden en een geldboete van SRD 40. Siegfried Uralima van Real Saramacca werd ook bij verstek veroordeeld. Hij kreeg een straf van 3 wedstrijden en een geldboete van SRD 40, voor het trappen van Elcio Banda.

error: Kopiëren mag niet!