Ministerie OW stopt uitbreidingswerkzaamheden Kwattamarkt

Het ministerie van Openbare Werken (OW), ondersteund door de politie, heeft afgelopen woensdag de uitbreiding binnen de Stichting Ir. Shiwakoemar Kisoensingh Markt, bekend als de Kwattamarkt, stopgezet. Volgens het stichtingsbestuur van de markt timmert de Kwattamarkt, gevestigd aan de Derde Rijweg, sinds decennia aan de weg om de gemeenschap in Suriname van verse groente te voorzien. Ewald Blankendal, voorzitter stichtingsbestuur, zegt te hebben begrepen dat er niet verder gebouwd kan worden, omdat de markt geen titel heeft op de grond. De vraag van landbouwers om in aanmerking te komen voor een stand neemt met de dag toe. Om aan deze vraag te voldoen, besloot het bestuur om vooruitlopend op de indiening van een bouwvergunning te starten met de uitbreiding van de markt. Zo werd er onlangs een aanvang gemaakt met de bouw van een nieuwe overdekte hal tussen de vishal en de landbouwmarkt.
Blankendal zegt dat er bij het ministerie van OW een bouwvergunning is ingediend samen met de kopie van de aanvraag van het perceel. Het bestuur heeft sinds 2001 een aanvraag lopen. De Kwattamarkt heeft geen titel op het stuk terrein waarop zij is gevestigd. Bij Blankendal gaat het niet zo zeer om het hebben van de grondtitel, maar meer om de landbouwers tegemoet te komen. Blankendal zegt dat zij met de bouw de samenleving wilde dienen. Inmiddels is de registratie van mogelijke standhouders stopgezet. De voorzitter geeft aan dat zij dagelijks benaderd worden met verzoeken, waardoor zij overgingen om de verzoekers te registreren. “Helaas kunnen wij ze op dit moment niet helpen.”
Het marktbestuur is helemaal niet te spreken over de geëtaleerde autoritaire houding van het ambtelijke apparaat.

error: Kopiëren mag niet!