Brute roofoverval te Tout Luit Fautkanaal

Sachin Soekhoe is samen met zijn zakenpartner en vriend het slachtoffer geworden van een roofoverval te Tout Lui Fautkanaal. Hij bracht gisterochtend een bezoek aan zijn zakenpartner om wat zaken verder af te handelen. Beiden zitten in de autobranche. De vriend was aan het douchen en onderwijl sprak hij buiten het hekwerk met de echtgenote van zijn vriend. In de tussentijd was zijn vriend aangekleed en maakte hij de garageroldeur open voor Sachin om verder in zijn kantoor zaken af te handelen. Terwijl beiden aan het praten waren, was de echtgenote bezig met haar baby. Plots zagen zij drie gewapende mannen in het kantoor. Een van hen was gemaskerd. Een andere beet hen toe “Un sribi anders w’o sutu”. Sachin, zijn vriend en zijn echtgenote gingen plat op de grond liggen. Ze werden gekneveld aan hun handen. Volgens Sachin hadden de criminelen zich in het bos verscholen, want hun kleren waren nat en hadden grasdeeltjes. Een van de rovers stond voor de garage op uitkijk, terwijl de ene beide heren onder schot hield en de andere de vrouw des huizes.
Sachin die naar de bank zou gaan, had een bedrag van SRD 7.000  en enkele honderden euro’s bij zich in een tasje. Daarin zaten al zijn paperassen, zijn huissleutels en de sleutel van zijn Isuzu D-Max pick-up die hij niet lang terug had aangeschaft. Ook zijn ticket zat in het tasje. Hij zou over enkele weken met vakantie gaan naar Nederland. De rovers gristen zijn tas weg. Ook zijn mobiel pakten zij van hem af. Bij zijn vriend namen zij twee mobiele telefoons, de sieraden die de vrouw aanhad, en een geldsbedrag. Hierna vroegen zij naar  de autosleutel van de pick-up. Zijn vriend gaf te kennen dat hij die niet had. Hierop zette een der rovers zijn geweer dichtbij het oor van de zakenpartner van Sachin en loste een schot, die tegen een deur aankwam. Ook aan Sachin werd dezelfde vraag gesteld. Hij gaf aan dat het niet hun auto was, maar van iemand anders. Ze zochten in het tasje en vonden de sleutel. Hierna vluchtten de drie rovers in de pick–up.
Volgens Sachin is hij ook met de kolf van het wapen op zijn hoofd geslagen. Maar hij was in zo’n shock dat hij dat niet eens had gevoeld. Pas toen hij bloed zag sijpelen, werd hij zich daarvan bewust. Sachin vindt het heel erg dat zijn auto weg is. Hij zegt heel hard gewerkt te hebben om zijn droomauto te kunnen kopen. Ten tijde van het interview was hij samen met vrienden op weg naar Brokopondo om zijn auto te zoeken. Van bepaalde mensen heeft hij begrepen dat de auto daar is gesignaleerd. Hij hoopt dat hij zijn auto, een grijze D-Max pick-up met kentekennummer 77-87 FV, en zijn paperassen terugvindt.

error: Kopiëren mag niet!