Van veteranenploeg naar kampioenskandidaat

De ploeg van Mega behoort tot de kampioenskandidaten van de Sportbond Commewijne (SBC). Theoretisch kan de ploeg op 30 punten komen te staan, indien ze hun resterende drie wedstrijden kunnen winnen. Dan moeten ze hopen dat de concurrentie, die uit 6 ploegen bestaat, steken laat vallen.  Maar van waar komt Mega ten tonele bij de SBC.  In gesprek met ploegleider en aanvoerder Ney Tjin Kong Koen, alias Socra, wordt duidelijk dat Mega in feite als een veteranenploeg begon. De naam Mega is ook niet hun echte naam, die is Milaan.
Drie jaar geleden startte Socra met een veteranenploeg te Geyersvlijt genaamd Milaan. Een week voor de start van de competitie van de SBC werd hij geconfronteerd door een vriend van hem, die een team (Mega) had ingeschreven, maar in de steek werd gelaten door sponsors en spelers. ‘Hij vroeg me of ik hem kon helpen met spelers’, vertelt Socra. ‘Daar we als veteranen toch nog een jaartje actief wilden voetballen in een competitie, hebben we besloten mee te doen’, zegt hij. ‘We wilden de naam Mega meteen veranderen in Milaan, maar helaas was het al te laat daarvoor. Gekozen is toen maar voor Mega-Milaan, maar in de competitie staan we bekend als Mega’, legt Socra uit. De ploeg steekt elke week met de boot over de Surinamerivier om de competitiewedstrijden in het stadion te Nieuw-Amsterdam te spelen. ‘Als we met de boot oversteken, moeten we maar 5 minuten lopen en we zijn in het stadion.’
Met nog drie wedstrijden te gaan, zijn de jongens gebrand om te spelen voor het kampioenschap. ‘Alleen moeten we geen steken laten vallen. We moeten alle drie wedstrijden verplicht winnen om nog kans te maken’, zegt Socra. Op papier heeft de ploeg twee makkelijke wedstrijden, te weten tegen Black Tiger en Zundapp Boys, en een taaie tegen Locomotief. Zondag speelt Mega om 12.00 uur tegen Black Tiger van Lust en Rust.

# Verenging

W

Ptn

1 Vios

16

27

2 Ellen

14

26

3 Indo

14

25

4 Jong Mariënburg

14

25

5 Locomotief

15

24

6 Zoelen

16

23

7 Mega

14

21

8 Black Tiger

13

16

9 Zundapp Boys

15

7

10 Voorburg

—-

—-

Standenlijst Sportbond Commewijne:

error: Kopiëren mag niet!