Wijngaarde niet op lijst mogelijke scheidsrechters WK 2014 Ik ben niet op de hoogte hiervan

Hoewel het niet officieel van de Wereldvoetbalbond (Fifa) komt, circuleert op de site footballrefereeing.blogspot.com een shortlist met namen van scheidsrechters die mogelijk in aanmerking zullen komen om te fluiten op WK 2014 in Brazilië. In deze shortlist van 52 namen komt de Surinaamse referee Enrico Wijngaarde niet voor. ‘Ik ben helemaal niet op de hoogte hiervan. Officieel heb ik nog niets vernomen’, zegt Wijngaarde verrast aan Dagblad Suriname. ‘Ik ben nog steeds wachtende op de shortlist’, zegt hij.
Ook SVB-voorzitter Louis Giskus weet er niets van. ‘Van de Fifa hebben we geen lijst gekregen van personen die nog kans maken of dat Wijngaarde geen kans meer heeft. Wat ik wel weet, is dat er nog een lange weg is naar WK 2014. Dat er een lijst van 52 arbiters is gemaakt, daarvan ben ik niet op de hoogte’, zegt ook Giskus ietwat verrast. ‘Wat ik wel kan zeggen is dat Wijngaarde tot laatst nog wedstrijden in de Concacaf-regio heeft gefloten en de geluiden waren goed. Hij is voorgedragen door de top Trinidadiaanse arbiter Rames Ramdhan, die nu Fifa Referee Development Officer is.’ Giskus vertelt dat voor het WK 2010 Wijngaarde ook in de race was en de top 54 had gehaald. Toen er een selectie plaatsvond voor de top 28, raakte hij geblesseerd en mistte hij toen WK 2010.
De bewuste website waarop de 52 namen staan, zegt de informatie te ontlenen van een officiële Fifa-lijst van aspirant-scheidsrechters die in aanmerking zullen komen voor WK 2014. De site produceert informatie, die doorgaans betrouwbaar blijkt te zijn. Uit de Concacaf-zone komt er geen enkele Caribische scheidsrechter in aanmerking voor een WK-plaats. Er zijn 7 personen gekandideerd, waaronder de Amerikanen Mark Geiger en Jair Marrufo, de Mexicanen Roberto Garcia en Marco Rodriguez, Joel Aguilar uit El Salvador, Walter Lopez Castellanos uit Guatemala en Roberto Moreno uit Panama.

error: Kopiëren mag niet!