16.000 inschrijvingen voor Telesur 1 mei-trimloop

De traditionele 1 mei Telesur-trimloop is volgeboekt. De organisatiecommissie van de Telesur-loop heeft een bericht de deur doen uitgaan dat er geen inschrijvingen meer mogelijk zijn voor de wandelloop, omdat er geen truitjes meer zijn. Er hebben zich 16.000 personen ingeschreven voor deze loop. In 2011 was het aantal nog 13.500. De 5km-trimloop vangt aan om 16.30 uur op het Onafhankelijkheidsplein. Om 17.30 uur gaat de 10km- snelloop van start. In tegenstelling tot de trimloop heeft deze 10km-snelloop een wedstrijdkarakter, waarbij er geldprijzen aan zijn verbonden.
De winnaar in het algemeen klassement wint SRD 3000, terwijl de winnaar per categorie SRD 1250 toucheert. Er is een prijs voor de oudste en jongste deelnemer groot SRD 750. Indien het parcoursrecord (heren en dames) gebroken wordt door een atleet, ontvangt deze een extra prijs ter waarde van SRD 2000. Het parcoursrecord staat bij de heren op naam van Lionel d’Andrade (Guyana) met een tijd van 33:50 minuten gevestigd in 2011 en bij de dames op naam van Alika Morgan (Guyana) met een tijd van 41:01 minuten gevestigd in 2011. Indien het nationaal record voor senioren, heren en dames op het onderdeel 10 km-snelloop gebroken wordt door een Surinaamse atleet, ontvangt deze een extra prijs ter waarde van SRD 7.500. Het nationaal record staat bij de heren op naam van Sewsankar met een tijd van 30:15 minuten (1951) en bij de dames op naam van Letitia Vriesde met een tijd van 38:17 minuten  (1 mei 1994).

Route trimloop: Start Onafhankelijkheidsplein, Waterkant, Keizerstraat, Domineestraat, Zwartenhovenbrugstraat, Dr. Sophie Redmondstraat, J. A. Pengelstraat, Henck Arronstraat, Finish: Onafhankelijkheidsplein
Route 10 km-snelloop: Start Onafhankelijkheidsplein, Waterkant, Kleine Combeweg, Kleine Waterstraat, Cornelis Jongbawstraat, Anton Dragtenweg, Keerpunt Hoek Anton Dragtenweg/Bonistraat, Anton Dragtenweg, Cornelis Jongbawstraat, Kleine Waterstraat,            Kleine Combeweg, Waterkant,  Finish: Onafhankelijkheidsplein

error: Kopiëren mag niet!