‘Sasur misleid Surinaamse gemeenschap weer’

‘In 6 jaar reeds 3 keer uitkeringen beloofd, maar nog niemand heeft ontvangen’

De Vereniging van Surinaamse Organisatoren (VSO) wil in reactie op de zoveelste mededeling van Sasur dat die zal overgaan tot uitkering van de geïnde royalty’s, de Surinaamse gemeenschap waarschuwen zich niet te laten misleiden. De vereniging wil de gemeenschap en de overheid eraan herinneren dat Sasur reeds in januari 2010 en weer in oktober 2011 bekendmaakte over te zullen gaan tot het uitkeren van royalty’s. Echter is tot heden geen enkele artiest uitbetaald en is het compleet onduidelijk wat er met de door Sasur geïnde gelden gebeurt. Deze gelden komen in elk geval niet bij de artiesten terecht.
Ook wenst de organisatie aan te geven dat in tegenstelling tot wat Sasur aangeeft,  Sasur nog steeds niet wordt erkend door de showorganisatoren, artiesten en de mediabedrijven in Suriname. De VSO heeft daarom een kort geding aangespannen om de overheid aan te manen de beschikking van Sasur op te schorten in afwachting op het vonnis van de bodemprocedure tussen Sasur en de Staat Suriname.
Het kan er bij de organisatie niet in dat ondanks het feit dat Sasur geen draagvlak heeft binnen de Surinaamse bevolking en het herhaaldelijk falen tot in het hoogste volksorgaan, De Nationale Assemblee van Suriname, is besproken deze stichting nog steeds zijn activiteiten ongehinderd kan voortzetten. De organisatie hoopt dat de overheid nu werkelijk zal ingrijpen en de sector zal ordenen. De VSO geeft verder aan dat alle  aangesloten organisaties zullen meewerken aan het betalen van royalty’s aan de auteurs, indien dit op een correcte en transparante manier gebeurt door een organisatie die daadwerkelijk de makers van muziek vertegenwoordigt en die ook echt uitbetaalt.
“Surinamers blijf op uw hoede en laat u niet misleiden. De Surinaamse artiesten zijn van ons, laten wij ze op de correcte manier beschermen”, aldus het bestuur van de VSO.

error: Kopiëren mag niet!