Ronny Asabina: ‘Alleen dode vissen gaan met de stroom mee’

Tot nu toe heeft de BEP van Caprino Alendy formeel geen brief van de president gehad, waarin er staat dat de partij geen deel meer uitmaakt van de coalitie. Ronny Asabina vraagt zich af wat de beweegredenen hiertoe zullen zijn. Immers, de BEP heeft geen woordbreuk of coalitiebreuk gepleegd.
Volgens Asabina zijn de politieke signalen wel duidelijk. Zo is Alendy dit jaar niet een keer uitgenodigd voor coalitieoverleg. Bij de laatste vergadering was hij ook niet aanwezig toen verschuivingen binnen het kabinet werden besproken.
De politicus zegt dat de partij voor de behandeling van de Amnestiewet voorstander was van een evaluatie. Dat zou echter pas na inventarisatie van meetbare criteriapunten kunnen plaatsvinden. Maar toen werd de Amnestiewet ‘als een dief in de nacht’ op de agenda geplaatst. De BEP was het duidelijk niet eens met die wet; zij ventileerde haar mening en onthield zich uiteindelijk van stemming. Volgens Asabina is dat de kracht van de democratie. Partners mogen van mening verschillen en ideeën mogen met elkaar in botsing komen. Dat gebeurde ook in het kabinet van Venetiaan 3 toen de AC niet te vinden was voor de Occupatiewet.
Als men partners wil afstraffen, omdat zij tegen de Amnestiewet waren, dan houd ik voor de toekomst mijn hart vast. Een Chinees gezegde luidt: ‘Alleen dode vissen gaan met de stroom mee.’

error: Kopiëren mag niet!