Internetgeliefde riskeert 6 maanden cel wegens verduistering

De 34-jarige Elvin K. is volgens zijn advocaat John Ferdinand een geïnfecteerde internetgeliefde. Dit vanwege het feit dat Elvin een groot deel van een bedrag welke hij verduisterd heeft, zou hebben overgemaakt naar een Nigeriaanse dame. Elvin had internetcontact met zijn liefje en op een gegeven ogenblik raakte hij smoorverliefd op haar en maakte geld over.
Elvin, een salesman, wordt verweten SRD 106.964.50 te hebben verduisterd. Volgens zijn eigen verklaring zou Elvin het gestolen geld overgemaakt hebben naar Nigeria. Hij bekent voor zichzelf SRD 70.000 tot SRD 80.0000 te hebben gehouden. Volgens de raadsman was de familie van de verdachte bereid SRD 60.000 terug te betalen aan de werkgever. Maar de werkgever bleef erbij dat de verdachte zich meer dan dat bedrag heeft toegeëigend.
Officier van justitie Claudia Bruining ging ervan uit dat de werkgever heel veel vertrouwen had in zijn werknemer. De verdachte was bijkans 9 jaar in dienst. Hij heeft hun vertrouwen geschaad. Elvin was de enige distributeur van de baas die goederen bij de winkelzaken bezorgde. Naast de gekwalificeerde verduistering van het geldsbedrag  werd hem ook nog verduistering van 9 paar slippers verweten. Ten aanzien van dit laatste feit werd hij vrijgesproken, omdat volgens de officier van justitie er heel wat twijfels bestaan. De openbare aanklager hield rekening met alle omstandigheden en eiste een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar.
Advocaat Ferdinand was het niet direct eens met het strafvoorstel. Hij betoogde dat het niet vaststaat welk bedrag de verdachte zou hebben verduisterd. Ten aanzien van de slippers zou er geen bewijs zijn geleverd volgens de raadsman. De opmerking die de advocaat maakte, was tegen het feit dat de officier een hoge straf  heeft geëist, omdat de verdachte 9 jaren in dienst was en dat hij het vertrouwen zou hebben geschonden. Volgens Ferdinand was zijn cliënt loyaal en plichtsgetrouw aan zijn werkgever. “Het is een fatale internetliefde te noemen. Hij is gemanipuleerd”, aldus de advocaat. Hij verzocht de rechter om een mildere straf op te leggen, zodat Elvin binnen korte tijd naar huis mag. Op 9 mei wijst de rechter vonnis in deze zaak. Elvin blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan            

error: Kopiëren mag niet!