Kassierster beweert slechts SRD 1.000 te hebben verduisterd

De 37-jarige kassierster Shakoentela M. staat terecht wegens verduistering van SRD 100.000. De kassierster was werkzaam bij Beyrouth Bazaar. Gisteren beweerde de verdachte dat zij slechts SRD 1.000 heeft verduisterd. “Als ik dat bedrag zou hebben gestolen meneer de rechter, zou ik mijn huis al af hebben”, stelt de verdachte. Volgens de officier van justitie, Claudia Bruining, heeft de kassierster een zeer gedetailleerde verklaring afgelegd bij de politie. De verdachte verklaarde dat zij wat geld heeft overgemaakt naar Spanje. Ook zou zij haar huis hebben gebouwd en een deel verbrast in het casino. Als reden voor de verduistering gaf de kassierster aan dat haar leven ondraaglijk was. Toen bedacht zij een systeem in de computer om bonnen niet te registreren.
De winkelchef getuigde gisteren in deze zaak en gaf duidelijk aan dat deze kassierster de dader is. Zij baseerde haar verklaring op grond van de bonnen en de kassastaat. Er is een kassastaat waarop de naam van de kassierster vermeld staat. De chef gaf aan dat alle verwerkte bonnen automatisch geregistreerd worden bij de centrale administratie van de winkel.
Op een vraag van advocaat Clive Lachman vertelde de chef dat de verdachte op het politiebureau geconfronteerd is met de kassastaat. De kassierster moest in opdracht van de rechter de kassastaat bekijken en aangeven of daadwerkelijk haar handschrift erop stond. Het overgrote deel van de kassastaat is door haar  verwerkt en de verschillen zijn duidelijk te merken. Kantonrechter Robbie Rodrigues stelde deze zaak uit naar 9 mei. Op die dag zal de openbare aanklager haar strafvoorstel presenteren en de advocaat zal pleiten voor zijn cliënt. Shakoentela blijft tot dan aangehouden.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!