Recidivist gestraft voor 10 maanden

“Waarom houd je niet op”, merkte kantonrechter Albert Ramnewash op tegen de verdachte Arnold Vertrouwd. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan diefstal en  poging tot diefstal op 2 januari 2012. Op die bewuste dag nam Vertrouwd goederen weg middels braak. De centrale meldkamer kreeg een melding binnen. De woning waar de verdachte zijn slag heeft geslagen, was verhuurd. Een broer van de benadeelde beheert de woning. Hij schakelde de politie in en Vertrouwd werd aangehouden. De verdachte gaf het feit volmondig toe.
Officier van justitie Shanta Mahadew achtte de twee feiten wettig en overtuigend bewezen. Uit de inlichtingenstaat blijkt dat de verdachte eerder in aanraking is gekomen met de justitie. Hij is een recidivist. Rekening houdend met alle omstandigheden eiste de vervolgingsambtenaar een gevangenisstraf van 10 maanden met aftrek.
Rechter Albert Ramnewash was het helemaal eens met de officier. Vertrouwd is conform de eis veroordeeld: 10 maanden met aftrek.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!