Nieuwe Wet Belaging aangenomen met 32 stemmen

De Wet Belaging is gisteren met algemene 32 stemmen aangenomen in De Nationale Assemblee. De wet stelt een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van iemand anders strafbaar en voorziet ook in preventieve maatregelen tegen potentiële daders. Na een eerste moeilijke start is de wet gisteren verder behandeld in De Nationale Assemblee. De oppositieleden Radjkoemar Randjietsingh, Mahinder Jogi, Guno Castelen, Winston Jessurun en Arthur Tjin A Tsoi mochten niet aanwezig zijn bij de voortgezette behandeling van deze wet. Zij werden reeds bij de eerste behandeling in opdracht van de voorzitter door de politie uit het parlement gezet. Dit, omdat de voorzitter zich bedreigd voelde toen de genoemde leden zich op gegeven moment naar voren begaven en om een interruptiebeurt vroegen.
De fractieleider van de Megacombinatie, Ricardo Panka, spreekt de hoop uit dat deze wet binnen 1 maal 24 uur afgekondigd wordt. De Wet Belaging is een aansluiting op de Wet Huiselijk Geweld, die in 2009 werd aangenomen.

error: Kopiëren mag niet!