KLM Cargo zet zich in voor Stichting Claudia A.

Voor het vierde jaar op rij organiseerde een comité van vijf enthousiaste KLM Cargo-medewerkers een inzamelingsactie voor een weeshuis in Suriname. Dit keer voor Stichting Claudia A.  Deze stichting is een weeshuis voor kinderen met hiv. John Oosterbaan, in het dagelijks leven Head of  Operations bij KLM Cargo in Nederland en lid van het comité: ‘het weeshuis is in slechte staat’. ‘Van de regering ontvangen ze een maandelijkse subsidie, maar deze subsidie is bestemd voor de eerste levensbehoeften, kleding en scholing. Er zijn dus geen middelen om iets leuks met de kinderen te doen.’ Daar heeft het comité verandering in gebracht. Met 2.665 euro en een container vol knuffels, spelletjes en boeken, kwamen ze naar Suriname. Op 14 april organiseerden ze een grote sport- en speldag. Hotel Torarica sponsorde de dag met drinken, springkussens, spelletjes en een dj.
‘We hebben de kinderen de hele dag in het zonnetje gezet. Ze werden met bussen opgehaald en naar een sportveld gebracht. Daar hebben ze eerst lekker gegeten. Collega Rob Mousa en zijn vrouw hebben verse bami, nasi en saté voor ze gemaakt. Daarna hebben we spelletjes gedaan, zoals voetbal, hardloopwedstrijdjes, flessen water omgooien en stoelendans. Vervolgens hebben we symbolisch het bedrag aan de stichting overhandigd. En, heel bijzonder, we hebben een gehandicapt meisje een op maat gemaakte rolstoel kunnen geven. Aan het eind van de dag kreeg elk kind een volle schooltas, een spelletje en een knuffel. Alle spelletjes, speelgoed en boeken die niet zijn uitgedeeld, worden opgeslagen in het weeshuis, zodat de kinderen kunnen blijven spelen. Het geld wordt, in overleg met KLM Cargo, gestoken in projecten die het leven van de kinderen verbeteren. Het was een intensieve dag, maar het was het meer dan waard. Ik hoop dat we dit het volgende jaar weer kunnen doen!’ Het comité van KLM Cargo bestaat volledig uit vrijwilligers.

error: Kopiëren mag niet!