Jongeman krijgt twee jaar cel

De 21-jarige Giovanni Paimin gaat voor 2 jaar de bak in. Op 18 augustus van het vorige jaar heeft Paimin zich schuldig gemaakt aan een beroving op de openbare weg. Hij heeft tezamen en in vereniging met de uit handen gebleven Rodney een 73-jarige vrouw, die op de bus stond te wachten, van haar halsketting beroofd. Rodney rukte de ketting van de bejaarde vrouw weg, terwijl Paimin op de uitkijk stond.
Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Shanta Mahadew, achtte de beroving wettig en overtuigend bewezen. Dit mede op grond van de getuigenverklaringen. Een van de getuigen had het kentekennummer van het voertuig, waarin de daders waren weggereden, genoteerd. Hij speelde dat nummer door aan de politie. De sterke arm heeft op grond daarvan de taxichauffeur in de kraag gevat. De taxichauffeur herkende de foto van Paimin en gaf aan dat hij op die dag betrokken was bij de beroving. De vervolgingsambtenaar eiste een celstraf van 2½ jaar met aftrek.
Advocaat Lygia Palmburg betoogde dat haar cliënt het feit vanaf begin heeft toegegeven. De ketting is door de medeverdachte, die uit de arm van de politie is gebleven, weggerukt. Volgens Palmburg heeft haar cliënt op de uitkijk gestaan. “Zijn proceshouding naar het gerecht is zeer positief geweest”, stelde de advocaat. Zij verzocht de rechter ten aanzien van de strafmaat mitigerend op te treden en haar cliënt een mildere straf op te leggen.
Kantonrechter Albert Ramnewash gaf aan dat het gaat om een bejaarde vrouw, die rustig op een bus stond te wachten. Zij werd belemmerd door deze verdachte en zijn comparant. De magistraat legde een straf op van 2 jaar met aftrek.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!