Remie Polak draagt fakkel NPS-Commewijne over

De NPS’er Marlon Budeke neemt de fakkel van het afdelingsbestuur Commewijne over van Remie Polak. Het is verwachtbaar dat Budeke gekozen wordt op de afdelingsvergadering die over drie weken gehouden wordt. Budeke is voorzitter van de 40 jaar oude NPS-kern Wanhatti op Meerzorg. De huidige voorzitter Polak zegt Budeke klaargestoomd te hebben voor deze job. Polak zal zelf vanuit een andere functie de partij verder ondersteunen. De overdracht is een bewuste keus, daar Polak op aandringen van de kiezers zich moet  voorbereiden op de kandidatuur als DNA-lid. Bij de verkiezingen van 2005 miste hij de zetel op het nippertje. Polak had 80 stemmen te min.
Het zal de vierde keer zijn dat de onderwijsinspecteur een gooi doet naar het parlementariërschap. Polak zegt aan Dagblad Suriname dat NPS-Commewijne samen met de afdelingen van Wanica en Para de consensuslijst mede heeft ondersteund. Hij is ervan overtuigd dat beide kandidaat-voorzitters de capaciteit  bezitten om de rol van NPS-leider te vervullen.  Polak zegt dat  hun taak om de partij klaar te stomen voor de algemene verkiezingen  van 2015 geen zware zal zijn. De kernen en de afdelingen zijn namelijk allang aan de basis bezig om het veld te mobiliseren. We hebben de  basis verwaarloosd en de tegenstanders hebben daarvan gretig gebruik gemaakt. Polak is ervan overtuigd dat ze het veld onder controle hebben.  Het enige wat de gekozen voorzitter zal moeten doen, is het geheel in goede banen leiden naar het moment van de algemene verkiezingen toe.

error: Kopiëren mag niet!