Radhana Nibar-Mirchi: “Ik ben van de ene in de andere ellende verzeild geraakt”


Nauwelijks bekomen van de gruwelijke wijze waarop Radhana Nibar-Mirchi haar 3 kinderen en man heeft verloren, hangt haar nu een volgende donkere wolk boven het hoofd. De gemeenschap heeft haar, gelijk nadat het nieuws bekend was, hulp geboden. Morele en financiële ondersteuning kwamen vanuit alle lagen van de bevolking. Een grootscheepse geldinzamelingsactie moest erin resulteren dat de rouwende Nibar de hooglopende kosten, die verband hielden met de rituelen en de crematie, kon betalen. Zodoende hebben radiostations en  enkele personen zich aangediend om gelden op te halen. De bedoeling was dat die gelden aan de weduwe zouden worden afgestaan. Tot die groep van weldoeners behoorden ook mevrouw Reita Hasnoe en pandit Sieuw Ghisaidoobe. Na de crematie ontstond een gehaal en getrek rondom het opgehaalde geld. Volgens de weduwe was een bedrag van ruim SRD 20.000 niet afgedragen.  Deze ruzie die via de media werd uitgevochten en zelfs op het bord van de Sanatan Dharm belandde, resulteerde uiteindelijk in een aangifte en aanhouding van Hasnoe en de pandit. Nadat het duo een bedrag van SRD 12.000 had teruggestort voor Nibar-Mirchi , werden zij in vrijheid gesteld.
De weduwe Nibar – Mirchi wordt nu overrompeld met een kort geding, waarin zij binnen 3 dagen in Dagblad Suriname een rectificatiebericht moet plaatsen. Bij weigering hangt haar een dwangsom van SRD 25.000 boven het hoofd. Ook de overheid wordt in dit proces  met de haren erbij gesleept. Zij dient ook de rectificatie te plaatsen, anders is haar het zelfde lot beschoren als Nibar – Mirchi.
“Ik ben nog steeds bezig mijn verdriet te verwerken en nu word ik geconfronteerd met een rechtszaak. Ik ben van de ene in een andere ellende verzeild geraakt. Hoeveel moet ik nog meemaken”, vraagt een zeer weemoedige weduwe Radhana Nibar-Mirchi zich af. De moeder die in februari haar drie kinderen en haar echtgenoot verloor, werd zaterdag opgeschrikt met een deurwaardersexploot. Zij wordt voor de rechter gedaagd door Reita Hasnoe en pandiet Sieuw Ghisaidoebe. De moeder  van Radhana vertelt dat het slecht is gesteld met haar dochter. “Ze is de ene klap nog niet eens te boven gekomen. En nu krijgt zij een rechtszaak onder haar neus gewreven.”

error: Kopiëren mag niet!