Getuigen niet gedagvaard in levensberovingszaak Patrick Cairo

De zaak omtrent het schietincident, waarbij de 26-jarige Patrick Cairo kwam te overlijden, stond gisteren voor behandeling op de rol van rechter Daniële Karamatali. Er waren twee getuigen opgegeven. Van de deurwaarder werd echter  vernomen dat er geen dagvaardingen zijn uitgereikt aan deze getuigen. Het Openbaar Ministerie zegt dat er bij de uitvoering iets mis is gegaan op het parket. Het OM verzocht de rechter om de oproeping van de twee getuigen te handhaven en hen bij de volgende zitting op de juiste wijze te dagvaarden.
Op 23 december 2011 in de avond kwam Cairo in een bar te Onverwacht te overlijden. De 54-jarige Imro P. moest zich gisteren hiervoor verantwoorden bij de rechter. Uit onderzoek blijkt dat de mannen in twee aparte groepen aan het borrelen waren. Op een bepaald moment haalde Imro zijn revolver tevoorschijn en schoot gericht op de borst van Cairo.
Het vuistvuurwapen is in beslag genomen door de politie. Advocaat Lygia Palmburg staat de verdachte juridisch bij. Zij was ook de mening toegedaan dat de officier van justitie de getuigen wel op de volgende zitting moest dagvaarden. De raadsvrouw gaf aan dat er reeds twee en een halve maand terug de opdracht was gegeven dat deze twee getuigen moesten worden opgeroepen en er is geen uitvoering hieraan gegeven. Deze zaak wordt op 14 mei verder behandeld. De magistraat honoreerde het verzoek van de officier. Ook maakte de rechter duidelijk dat alle rapporten, te weten het psychologisch- , het psychiatrisch-  en het FMZ-rapport , reeds binnen zijn. Imro blijft gedurende het onderzoek aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!