Examenbureau verwerkt resultaten diagnostische toets

Het Examenbureau is vanaf gisteren bezig met de verdere verwerking van de resultaten van de diagnostische toets. Het Cebuma heeft het eerste traject van verwerking van deze toetsgegevens afgerond en afgegeven aan het  Examenbureau. Het bureau zal samen met de stuurgroep het harde cijfermateriaal donderdag aanstaande presenteren aan minister Raymond Sapoen van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov). Dit deelt stuurgroepcoördinator Kenneth Biervliet Dagblad Suriname mee.
De bewindsman installeerde de stuurgroep, die belast was met de implementatie van de  wederinvoering van de diagnostische toets voor de vijfde klassen van het basisonderwijs. De toetsing heeft onder meer als doel hiaten in de leerstof vroegtijdig te identificeren, zodat een hoger rendement bij de eindtoetsing in de zesde klas kan worden gehaald. Vorige maand zijn leerlingen van 80 geselecteerde glo-scholen in stad en district getoetst in de vakken Taal en Rekenen. Na bijkans 10 jaren namen de vijfdeklassers weer deel aan dit toetsmoment.

error: Kopiëren mag niet!