Brandweer deelt gratis brandpreventieboeken uit

Het educatieve, persoonlijke boek ‘Brand in Chocoladestad’ is al aan 500 kinderen uit Domburg, Paramaribo en Meerzorg uitgedeeld. Nu volgt Coronie met nog eens 150 leerlingen! Dit is een actie van de Nederlandse Stichting ‘Ieder Kind Een Eigen Boek’. De stichting heeft als doel om kinderen te stimuleren om te lezen. Dit wordt bereikt doordat ieder kind de hoofdrol speelt in zijn eigen boek. Zijn naam en de namen van zijn vriendjes duiken telkens weer op in het verhaal. Dit motiveert de kinderen om te willen lezen.
De stichting werkt samen met het Korps Brandweer Suriname (KBS). Samen willen zij de kinderen informeren over brandpreventie en veiligheid. Kinderen zijn zich vaak niet bewust van brandgevaar. Jaarlijks gebeuren hierdoor veel ongelukken. Het is daarom van belang om de kinderen te leren wat ze moeten doen in geval van brand. Het spannende, educatieve kinderboek ‘Brand in chocoladestad’ vertelt kinderen hoe je brand kunt voorkomen en wat je moet doen als je brand ontdekt. Om de boeken te kunnen bekostigen, heeft de stichting een ludieke actie bedacht. Zij hebben aan 20 basisscholen in Amsterdam Zuidoost (NL) gevraagd om mee te doen met het inzamelen van statiegeldflessen. De leerlingen uit Nederland hebben fanatiek meegedaan met deze actie. Er zijn bijna 4.000 flessen opgehaald ter waarde van € 780. Het overige geld werd gedoneerd door diverse bedrijven die hart hebben voor kinderen.

error: Kopiëren mag niet!