Zware straffen opgelegd in drugszaak Nickerie Samen 19.5 jaar cel en SRD 250.000 aan boete opgelegd

Kantonrechter Anand Charan deed gisteren uitspraak in de grote Nickerie Drugszaak. Hierbij waren in eerste instantie 7 verdachten aangehouden. Van de 7 zijn 2 verdachten vrijgesproken door de kantonrechter. Aan de verdachten wordt verweten dat zij opzettelijk 21.280 gram cocaïne op 23 april vanuit Guyana in Nickerie hebben ingevoerd. Het Openbaar Ministerie had tegen elk van de 5 overgebleven verdachten een celstraf van 4 jaar met aftrek, een geldboete van SRD 50.000, te vervangen door 10 maanden hechtenis, en een proeftijd van 3 jaar geëist.
De magistraat achtte invoer tegen het vijftal wettig en overtuigend bewezen. Aan de verdachte Ruben Chaturi werd een gevangenisstraf van 3 jaar en 6 maanden opgelegd. Ten aanzien van de boete besliste de rechter conform. Chaturi moet een boete van SRD 50.000 betalen. Bij niet-betaling moet hij 10 maanden extra uitzitten. De rechter gaf aan dat Chaturi de leider was.  De voertuigen,  een Toyota Vits en een Spacio,  werden verbeurd verklaard. De rechter veroordeelde Mohamed Persaud, Soeris Mohan, Moeniedre Datadin en John Montealegre conform de eis van de officier van justitie: een gevangenisstraf van 4 jaar met aftrek met daarop nog een boete van SRD 50.000, subsidiair 10 maanden hechtenis.
Saskia Bandhan      

error: Kopiëren mag niet!