Zoon Nicodemus Abinie: “Mijn vader moet begraven worden zoals dat zijn wens was”

De behandeling van de zaak in hoger beroep aangaande Stanley Abinie is uitgesteld naar een nader te bepalen datum in mei. Wij zijn ondertussen al zes maanden en drie kort gedingzaken verder en  Abinie is nog steeds niet begraven op Nazareth Djomongo, zoals dat zijn wens was. Zoon Nicodemus Abinie heeft nog steeds geloof in de rechtstaat.  Aan Dagblad Suriname zegt hij dat het niet lang meer zal uren, eer er een uitspraak komt.
Het is dus al zes maanden dat het lijk van Stanley Abinie in het mortuarium ligt opgebaard. Dat zal de familie ook wel een hoop geld kosten. Voor het opbaren van een lijk in het mortuarium van het AZP moet er normaal voor de eerste vijf dagen een bedrag van SRD 25 per dag betaald worden. Vanaf de zesde dag moet er een bedrag van SRD 30 per dag betaald worden. De reactie van de zoon is evenwel dat het geld op dit moment niet hun grootste zorg is. Het allerbelangrijkste voor hen is dat hun vader wordt begraven op Nazareth Djomongo. “Hij had ons afgeraden om hem elders te begraven. En wij kunnen daarvan niet afwijken. Mijn vader moet begraven worden, zoals dat zijn wens was.”
Abinie overleed op 6 november 2011 op 78-jarige leeftijd. Zes maanden later kan hij nog altijd niet worden begraven op de manier zoals hij dat wenste en waarvoor de rechter toestemming heeft gegeven. Het wachten is nu op de rechterlijke uitspraak in hoger beroep. De familie Abinie heeft in februari een persconferentie belegd, waar ook beeldmateriaal is getoond, waaruit bleek dat de granman wel degelijk toestemming heeft gegeven voor een begrafenis in Nazareth Djomongo, conform de wens van Stanley Abinie. De familie heeft dus toestemming van de rechter voor een begrafenis in Nazareth Djomongo. Dat vonnis mag ook worden uitgevoerd ondanks het hoger beroep van de tegenpartij. Echter verhinderen de bewoners uit Nieuw Aurora een uitvaart buiten het dorp.

error: Kopiëren mag niet!