Vier jaar celstraf geëist voor verkrachting minderjarigen

Een echtpaar Sheila B. en M., zijn de verdachten in een zedenmisdrijfzaak. De openbare aanklager Nirmala Maikoe achtte seksueel misbruik van twee minderjarige meisjes tegen de verdachte M. wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste hiervoor een straf van 4 jaar met aftrek.
Aan Sheila werd het verwijt gemaakt dat zij M. zou hebben geholpen tijdens het plegen van het strafbare feit. Zij zou haar twee jongere zussen, respectievelijk van 14 en 15 jaar, hebben uitgekleed. Sheila heeft de verkrachting aangemoedigd. Advocaat Lygia Palmburg had op de vorige zitting gevraagd om M. als getuige te horen in de zaak tegen Sheila. Dit vanwege het feit dat Sheila het feit steevast heeft ontkend. Sheila verklaarde dat zij in de periode van het gebeurde  in de stad was. Het incident heeft zich voorgedaan in een dorp in het binnenland. M. heeft bevestigd dat Sheila zich op dat moment in de stad bevond. Het Openbaar Ministerie kwam niet tot het wettig en overtuigend bewijs. Mede op grond hiervan eiste zij vrijspraak voor Sheila.
De raadsvrouw Palmburg verzocht de rechter om de eis van de officier van justitie over te nemen. Advocaat Doelam pleitte voor  vrijspraak subsidiair een mildere straf voor de verdachte M. Kantonrechter Marie Mettendaf zal op 11 mei uitspraak doen in deze zaak. Sheila werd aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.  M. blijft nog in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!