Voorzitter NPS- Marowijne pleegt "verraad"

Geheel tegen de officiële opdracht in heeft Hugo Bron, voorzitter NPS- Marowijne, de lijst Ivan Fernald ondersteund. Tijdens een stemming had vrijwel 95% van het bestuur de uitdrukkelijke wens uitgesproken dat niet Fernald maar Gregory Rusland ondersteund moest worden.
Bron legt aan Dagblad Suriname echter haarfijn uit waarom hij niet de opdracht van zijn bestuur uitvoerde. Hij zegt dat het bestuur daadwerkelijk massaal voor Rusland koos. Hij legde zich in eerste instantie bij neer. Maar afgelopen vrijdag kreeg hij een telefoontje van het hoofdbestuur om met spoed naar Paramaribo af te reizen. In Grun Dyari aangekomen, legde het bestuur hem uit dat Ruth Wijdenbosch zich had terug getrokken. (Later vertelt  Wijdenbosch dat zij vanaf het begin duidelijk had gemaakt voor consensus te gaan. Vandaar haar terugtrekking.) Het hoofdbestuur toonde Bron documenten, waaruit moest blijken dat Rusland geen lieve jongen is. ‘Fromu tori over Rusland nanga wan multinational.’ Hij wilde niet in detail gaan, maar verzekerde dat hij zijn bestuur alles zal vertellen.
Die dag waarop Bron meent een vergadering te houden, wordt waarschijnlijk een groot probleem.  Volgens Jolanda Tjin Liep Shie, penningmeester van NPS- Marowijne, is afzetten een mogelijkheid. Bron heeft zich niet alleen schuldig gemaakt aan verraad, maar ook  het bestuur te schande gelegd. ‘We gaan hem moeten bedanken’, klinkt Tjien Liep Shie kordaat.
Intussen is gebleken dat NPS- Marowijne geen enkele lijst heeft bewilligd.

error: Kopiëren mag niet!