Voodoo lijkkist aangetroffen te De Nieuwe Grondweg


Zaterdagmorgen omstreeks 7.45 uur kreeg de politie van De Nieuwe Grond een vreemde melding binnen. Op het erf van Rita werd een miniatuur lijkenkist aangetroffen. De echtgenoot van Rita stond op het punt naar het werk te vertrekken toen hij een witte lijkenkist op hun voorerf aan De Nieuwe Grondweg zag liggen. Hij maakte zijn vrouw Rita wakker. Zij kreeg de schrik van haar leven en raakten beiden in de war. Aanvankelijk werd gedacht dat er een ‘dode baby’ in de kist moest liggen. Aan Dagblad Suriname deelde Rita mee dat zij eerst de buren erbij hebben gehaald. De politie werd ook ingeschakeld.  In tegenwoordigheid van de sterke arm maakten de buurtbewoners de kist open. Tot verbazing van een ieder werd in de kist een pop, bewerkt met rode kleurstof (sindhoor), floridawater  en bloemen, aangetroffen. Ook stond op de kist geschreven “Rust In Vrede Rita” . Dit is geen normale levensbedreiging stelt Rita.
Rita deelde Dagblad Suriname mee dat het zeer waarschijnlijk te maken heeft met jaloezie. “Ik heb sterk het vermoeden dat mijn buurvrouw en haar vader dit hebben uitgehaald.” Als reden hiertoe geeft Rita aan dat de buurvrouw, S.B., een liefdesrelatie onderhield met haar echtgenoot. Volgens Rita wil buurvrouw S.B. van haar echtgenoot profiteren omdat hij een eigen lijnbus heeft en redelijk goed verdient. “Daarom probeert zij op allerlei manieren obia’s te doen. Dit is niet de eerste keer dat er rare dingen op mijn erf zijn aangetroffen”, zegt Rita. De politie probeert degene die hierachter zit, op te sporen.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!