Toerismeworkshop te Klaaskreek

De Stichting Ontwikkeling Klaaskreek (Stok), onder leiding van Marlene Rantwijk, organiseerde afgelopen vrijdag 19 april een motivatieworkshop op het Bena Strand in het district Brokopondo. Naast de medewerkers van Bena Strand, bestuursleden van Stok en dorpsbewoners behoorden ook de districtscommissaris, dhr. Vernon Pryor, en Basja Wesley Amsdorf tot de participanten. De drie en een half uur durende presentatie werd gehouden door dhr. Sham Binda van de Stichting Promosur, een stichting die zich inzet voor de promotie van ons land Suriname in zowel binnen- als buitenland. Zo werd deze workshop in samenwerking met Stok gehouden, waarin een evaluatie werd gemaakt van bezoekers aan het district Brokopondo in het algemeen en Klaaskreek in het bijzonder. In de presentatie ging dhr. Binda in op het bewustwordingsproces, welke moet worden gepleegd bij de dorpelingen met betrekking tot de groei van het toerisme naar de marrondorpen toe.
De discipline, gedragsregels, de accommodatie en het milieu waren de speerpunten van de presentatie. Bij zijn afsluitrede gaf dc Pryor aan heel blij te zijn met het initiatief van Stok De dc had zelf veel opgestoken van de presentatie en de nieuwe uitdagingen in het district. Hij beloofde Stok bij de ontwikkelingsplannen te betrekken. Hij vindt dat er meer van deze initiatieven moeten komen van de lokale bewoners. Hijzelf heeft in zijn planning ook wat ideeën met betrekking tot toerisme als inkomstenverdiener. ‘Het Bena Strand vormt een diamant voor het dorp welke nog geslepen moet worden’, aldus Binda die veel toekomst voorspelt voor dit gebied.

error: Kopiëren mag niet!