Na Nieuwendam ook Alberg in de picture

Nadat Kirsten Nieuwendam de vorige week het Surinaams record op de 200 meter, voor de tweede keer binnen 2 weken wist te verbreken (ze liep 23.97 seconden, 0.11 seconden sneller dan het vorig record) en de Surinaamse natie een gevoel van trots bezorgde, hebben wij wederom informatie ontvangen die ons in een heugelijke stemming doen verkeren. Het indoorseizoen is inmiddels achter de rug, dus is de wereldranglijst geproduceerd, welke de Surinaamse Atletiekbond recentelijk mocht ontvangen. Na 15 jaar verschijnt wederom een Surinaamse atleet op de wereldranglijst. Deze eer mocht Kirsten Nieuwendam toekomen. Ook Ifrish Alberg liet van zich spreken. “Deze atleet, die momenteel de onbetwiste beste Surinaamse sprinter is, en die onlangs nog kampioen werd op de 60 meter indoor en daarna tevens een nieuw Surinaams record vestigde (6.74 seconden), werd in het afgelopen weekend outdoor kampioen in de Atlantic Sun Conference door een tijd te lopen van 10.46 seconden op de 100 meter (windsnelheid 0.4 m/s).” Hierdoor steeg hij met 14 plaatsen op de Zuid-Amerikaanse ranglijst. Daarnaast won hij ook goud met zijn ploeg op de 4x100m estafette, waar hij als anchor (laatste man) liep. Zij vestigden met de tijd van 40.41seconden een nieuw Conference Record. Ook verbeterde hij op de 200 meter zijn PB in een tijd van 21.63 seconden. Ifrish die nu duidelijk in de lift is, staat nog amper 0.14 seconden achterop het record van Sammy Monsels (10.32 seconden in 1982) en heeft na die, de snelste tijd ooit gelopen in de Surinaamse geschiedenis.

error: Kopiëren mag niet!